WingTsun
 

ewto-wingtsun-side2 WingTsun bouwt op het al aanwezige potentieel van de leerling. Het leren van een gecoordineerde en gezonde bewegingsverloop met een aangescherpte waarneming staan in het middenpunkt van de WT beoefening. Wie WingTsun leert, ontwikkelt een geheel nieuw lichaamsbegrip en een nieuw zelfbewustzijn. Door middel van de intensieve trainingen behalen de leerlingen meer zekerheid. Ze worden zich steeds meer van zichzelf en hun bestaande mogelijkheden bewust. 

Alleen al dit nieuw verkregen zelfbewustzijn en het lichamelijke bij-zich-zijn leidt tot een vrijwel nieuw levensgevoel. Persoonlijke beperkingen spelen in het alledaags leven geen grote rol meer. Het leven is meer veelzijdig en doet levendiger aan. WingTsun'ers verlaten de 'slachtofferrol' en komen alleen al daarom zelden in gevaarlijke situaties terecht. En als het toch zo ver komt, beschikken ze over een vrij effectief, natuurlijk en efficiënt 'bestrijdingsmiddel'.

WingTsun is consequente zelfverdediging. WingTsun neemt de kracht van de aanvaller op, leidt ze direct in zijn eigen kracht om, versterkt ze en kaatst ze doelgericht terug op de agressor. Deze afloop lijkt op schaken. De schaakspeler is één met zijn figuren en kent instinctief zijn volgende zet, omdat hij de mogelijke handelingen van zijn aanvaller al lang vooraf doordacht heeft. Zo gaat het dus ook bij de WingTsun'ers. In actie zetten hun reflexen onmiddellijk in zonder dat er eerst nog hinderlijke denkprocessen plaatsvinden.