NWTO & SCD ZOMEREVENEMENT NEDERLAND 2005


Geachte To-Dai. Ik had het al eerder over een speciale zomeractiviteit 2005; hier dan de details:OFFERTE NWTO & SCD ZOMERKAMP 2005 (10-07-05)

Datum: 12-08-2005 t/m 14-08-2005 (met opzet op een weekeind geplaatst!)
Zomerkamp: Opening: vrijdag 12-08-05 om 16.30 / Afsluiting: zondag 14-08-05 om 20.30
Trainingstijden: Op vrijdag: 18.00-21.00, op zaterdag: 12.00-20.00 en op zondag: 10.00-18.00

Thema: WingTsun® en CoreMunication® (2 visies maar 1 intra- en interactieve benaderingsweg)
Locatie: Een gezellige woonboerderij (exacte adres, route en details zijn via Simo verkrijgbaar)
Deelnemers: Minimaal 16, maximaal 20 (wij wensen de focus hier wezenlijk te kunnen houden!)

Optioneel: Escrima, FrequenChi, WT-ChiKung en trad. Qi-Gong - gelieve van tevoren aan te geven
Opmerking 1: Er zijn tijdens deze ‘Interactie-3-Daagse’ qua opzet geen NWTO-examens gepland
Opmerking 2: Wél ontvangen de zomerkampparticipanten afsluitend een SCD-deelnemerscertificaat

Kosten logies /VP: Euro 120,- (dat zijn Euro 75,- logies en 45,- volpensioen - met allééngebruik!)
Kosten zomerkamp: Euro 200,- (dat zijn Euro 10,- per lesuur - met twéé PG als begeleiding!)
Kosten totaal: Euro 320,- (een 3-daagse exclusieve verblijf met volpensioen en alle stages - All-in!)Objectdetails
Het gekozen object is anders dan andere boerenkamers; het is nl. Een groepsaccommodatie. De boerderij is zeer geschikt voor een uitje met familie of vrienden. De boerderij wordt nooit aan meer dan één groep tegelijk verhuurd. De stolpboerderij is ruim 100 jaar oud en gebouwd door een rijke Amsterdamse koopmansfamilie. Zij gebruiken het als zomerverblijf. Voor de eigenaars is het de dependance van hun veebedrijf in Broek in Waterland.

Woondetails
Het woongedeelte is smaakvol verbouwd tot een appartement voor gezelschappen tot 22 personen, en biedt de gemoedelijkheid en gezelligheid van het platteland. In de voormalige stal is een recreatieruimte gerealiseerd waar allerlei activiteiten kunnen worden ondernomen. Voor het ontbijt etc. moet men zelf zorgen in de ruime woonkeuken. Verder is er een gezellige woonkamer en zijn er voldoende sanitaire voorzieningen, waaronder een bubbelbad, 3 douches en 3 toiletten. Huisdieren zijn welkom en er mag gerookt worden in de boerderij maar niet in de slaapkamers.

Omgevingsdetails
Het Noord-Hollandse weidelandschap nodigt ieder seizoen uit tot het maken van een wandel- of fietstocht. In de polder zijn diverse visplaatsen. Het Wormer- en Jisperveld is een paradijs voor kanoërs. Uitjes in de vrije natuur kunnen worden afgewisseld met een bezoek aan een van de schilderachtige vissersplaatsen aan het Ijsselmeer; zoals Volendam, Monnickendam en Edam. Watersporters kunnen op het Ijsselmeer hun hart ophalen. In Monnickendam kan men aanmonsteren op een botter of kotter van de bruine vloot voor een fantastische dagtocht. Uitwaaien kan men op het Noordzeestrand, dat dichtbij is. Met de bus zit men binnen een half uur in Amsterdam.Logies
Allééngebruik van de woonboerderij van vrijdagnamiddag tot zondagavond; inclusief schoonmaak.
En dat alles voor slechts € 25,- per dag per persoon (uitgaande van 3 dagen en 16-20 deelnemers)!

Volpensioen
Op vrijdag: Tussen 16.30 en 17.30 BEGROETINGSBORREL
Op vrijdag: Tussen 21.30 en 23.30 AVONDETEN
Op zaterdag: Tussen 10.00 en 11.30 ONTBIJT
Op zaterdag: Tussen 15.30 en 16.30 HAPJES EN FRISDRANK
Op zaterdag: Tussen 20.30 en 22.30 AVONDETEN
Op zondag: Tussen 8.00 en 9.30 ONTBIJT
Op zondag: Tussen 13.30 en 14.30 HAPJES EN FRISDRANK
Op zondag: Tussen 18.30 en 20.30 AFSLUITINGSDINER
En dat alles voor slechts € 15,- per dag per persoon (uitgaande van 3 dagen en 16-20 deelnemers)!

Interactiestages
Op vrijdag: 18.00-21.00 THEMA: WING TSUN INTRO & COREMUNICATION INTRO
Op zaterdag: 12.00-15.00 THEMA: WT VORMEN & CM BASISINTERPRETATIES
Op zaterdag: 17.00-20.00 THEMA: WT CHI-SAO & CM MICROVAARDIGHEDEN
Op zondag: 10.00-13.00 THEMA: WT LAT-SAO & CM MACROVAARDIGHEDEN
Op zondag: 15.00-18.00 THEMA: WT THEORIE & CM PRAKTIJKTOEPASSINGEN
En dat alles voor slechts € 10,- per lesuur per persoon (uitgaande van 20 uren en 16-20 deelnemers)!Reserveren
Reserveren mogelijk vanaf 12-07-2005 (gelieve d.m.v. een aanbetaling van Euro 120,- als huurborg).
De resterende Euro 200,- dan graag tot 12-08-2005 (volgens afspraak is een termijnafbetaling mogelijk).
Ik denk met deze offerte een zeer goede aanbieding te kunnen presenteren.
Uiteraard kwam deze prijs ook door een speciale korting van maar liefst 50% die ik hier toepas (de reguliere dagprijs met acht groepslesuren is € 160,- per persoon) en het feit dat we aan logies en VP niets willen verdienen; hetgeen anders binnen de SCD eveneens een deelinkomen kan vormen.

Veelzijdig
De locatie is rustig gelegen en we hebben de gehele woonboerderij de drie dagen exclusief tot onze beschikking! Er zijn bovendien diverse wandeltochtjes en natuurverkenningen mogelijk; bij slecht weer zijn er in ieder geval back-up gelegenheden voor interacties binnen.
We zullen tijdens het evenement voor ontbijt zorgen, voor wat hapjes tussendoor en voor best riante avondmaaltijden; bijvoorbeeld met BBQ - maar we proberen er ook rekening te houden met eventuele vegetarische voorkeuren. Zelfs het drinken (voornamelijk vruchtsappen, icetea, mineraalwater, melk, thee en koffie) gaan we regelen. Geen alcohol, wie dergelijke wél wenst, kan het zelf meebrengen.

Interpersoonlijk
Uiteraard is het de bedoeling om ook tussen de stages heen met elkaar een - dwangloze - interactie te houden; zo blijf ik met Simo dan eveneens logeren. De mogelijkheden zijn ruim; te denken valt ook aan het tonen van WT-filmopnames maar ook praten 'over koetjes en kalfjes'.
Van diepgaande ervaringen opdoen tot 'onnozel' maar leuk tijd besteden is alles mogelijk. Ik kan me echt niet voorstellen dat we die tijd met een 'mond vol tanden' komen te zitten. En als dan nog het weer een beetje meewerkt kan het, wat mij betreft, haast niet beter - en als niet vermaken we ons ook wel.Flexibel
Kort, een leuke kans tot een heel bijzonder beleveniskortvakantie in Nederland; tenminste voor de snelle beslisser. Ik zou dus echt niet kunnen bedenken hoe deze prijs nog te verminderen valt. Jullie krijgen zelfs twéé PG-Sifu voor de prijs van een halve; en dan heb ik het nog niet over de mogelijke voordelen die de aanwezige SCD-kennis en CoreMunication-modules kunnen vormen.
Gezien dat er deze keer geen ‘vast doel’ is, zijn er ook geen beperkingen in verband met de recente WT-graduatie; beginnende SG of gevorderde TG – er is zomede ook geen specifieke voorkennis geëist. Zo is dus in feite ieder NWTO-lid op het éérste NWTO & SCD zomerkamp van harte welkom.

Ongedwongen
Als jullie dus zin hebben aan een lekker lange en intensieve WT work-out en misschien ook meer willen weten over CoreMunication lijkt me die gelegenheid toch echt perfect en gezien het hier geboden wel een echte buitenkansje... Want deze drie dagen zijn wij (Sifu en Lady-Sifu Schäfer) van plan, als jullie dat dan willen, eveneens de vrije tijd met jullie 'geheel' door te brengen!
En als er de behoefte aan privacy of rust is of ontstaat, kan dit ook ten alle tijden (zelfs tussen de stages door!). Dus keuzevrijheid puur op dit uniek evenement. Vakantie en training, genieten en ervaren, wat kan men zich dan eigenlijk nog meer wensen?! Als jullie wél nog wat missen, gewoon laten weten.

All-In-Arrangement
Het is dan wel als completpakket gedacht. Het boeken van logies en VP zonder stages, stages zonder logies en VP, losse dagen of dagdelen is dan gezien het sterk beperkte deelnemersaantal (16-20) en de interactieve doelstelling niet gepland en daarom ook alleen bij meer dan vijf vrije plaatsen denkbaar.
Ik ben zeer benieuwd wat jullie van onze speciale 'AI aanbieding' denken; en natuurlijk op het feedback.
Als ik er aan deze vrijwel unieke NWTO & SCD zomerevenenment denk, krijg ik nu al meteen zin in!
In 2006 hebben we trouwens een hele week gepland; maar dan waarschijnlijk niet in Nederland...Wij zien jullie graag terug op onze NWTO & SCD ZOMERKAMP 2005!

Hartelijkst,

Si-Fu & Simo
--------------------------------------------------------------------------------UP-DATE NWTO & SCD ZOMERKAMP 2005 (12-08-05)

Langzaam neemt het 'NWTO & SCD zomerkamp' echt vorm aan! De trainingsplannen (leuk!) en ook de menuplannen (lekker!) maken goede vorderingen. We zijn eveneens zo goed als over het wel benodigde minimum aan deelnemende personen heen, dus is er ook geen gevaar dat het event niet plaats kan vinden. Ook het weer lijkt er wat beter te worden; mocht het zonnetje echter ondanks de voorspellingen niet echt mee willen spelen is dat uiteindelijk ook geen ramp; want we hebben er geschikte uitwijkmogelijkheden.

Ten eerste is de woonboerderij groot genoeg om ook binnen de geplande trainings- en interactiesessies door te laten gaan. Ten tweede zal ik er voor de zekerheid ook nog wat gerelateerde DVD's meebrengen, te denken valt bijvoorbeeld aan eigene WT opnames en aan een aantal 'klassieke m.a. filmpjes'; mocht er behoefte voor ontstaan. En ten derde zijn we er uiteraard niet van suiker en kunnen wel tegen een stootje; dus het weer moet heel erg tegenvallen om ons dit weekeind enigszins roet in het eten te kunnen gooien.

Ondanks het nogal spontane karakter en de heersende vakantietijd zatten we na ruim een week bijna vol.
Er kwamen zelfs aanvragen van het buitenland die ik helaas moest teleurstellen; sorry, alleen NWTO'er!
Misschien dat ik op een later tijdpunt ook een keer een open SCD stage, gehouden in Engels, overweeg.
Maar met dit SCD-event wens ik mijn aandacht exclusief voor onze eigen To-Dai te kunnen behouden.
Hoe dan ook, er zijn in principe nog weinige vrije plaatsen beschikbaar - maar vandaag is al de dag...

Vast voor de NWTO & SCD zomerkamp ingeschreven staan tot nu toe:
PG (bege)leiding: Sifu en Lady-Sifu Schäfer (2)
TG deelnemers: Sifu Roy, Sihing Ramon en Sihing Stef (3)
TR deelnemers: Sihing Richard, Sihing Matthias, Sihing Alexander en Sihing René (4)
SG deelnemers: Niek, Anaïs, Michael, Florian, Pim, Ralf, Jeroen en Ricardo (8)

De geplande zomerkamp 2005 is dus inmiddels zo goed als volgeboekt. Maar er is altijd kans dat de één of ander opééns toch niet mee kan; dus, zich op de vrijblijvende wachtlijst laten zetten kan geen kwaad.
We hebben inmiddels de boerderij bezocht; het oogt wel iets minder luxe dan verwacht maar het is wél schoon en zonder meer gezellig. Gezien onze gestelde interactiedoelstelling zeker een geschikte locatie.
Uiteraard krijgen de vaste deelneem(st)ers binnen kort nog een persoonlijke zomerkampbericht van ons.

Op zondag 7 Augustus was ik eigenlijk van plan om het volgende 'open' werkcollege in Amsterdam te houden; op die dag wou ik dan ook alle details betreffende het zomerkamp verspreiden. Het was wel als poging gedacht om er als het ware een keer alle deelnemers vooraf bij elkaar te hebben - door diverse omstandigheden moesten we echter die dagstage op zondag 28-08 gaan verplaatsen. De benodigde z.k. details kunnen via de gebruikelijke wegen (tel., mail of de locale WT instructeur) worden verkregen.

Tussendoor moesten we eventjes kort naar Duitsland; die gelegenheid heeft Simo dan ook meteen waar kunnen nemen om er voor de zomerkamp wat bootschappen te doen... Ingrediënten voor zelfgebakken taart of echte Duitse Koch- en Bratwürste om maar iets te noemen. En wie al deel heeft genomen aan onze SCD BBQ van afgelopen jaar weet dat Simo niet alleen in de vechtkunst top is maar ook nog heel wat van kookkunst verstaat. Jullie kunnen dat dus opnieuw op onze NWTO & SCD zomerkamp ervaren.

Het enige wat een beetje tegenvalt is, dat er pas gisteren en vandaag(!) drie onverwachte afzeggingen kwamen - zeker gezien de inmiddels al gedaan boodschappen - is minder leuk. Deze keer zal ik er niets voor in rekening brengen; het volgende keer kan dat natuurlijk niet meer op die manier. Weer een kleine vrijheid die ik in de toekomst moet gaan inperken, dat vind ik wel enigszins jammer. Uiteraard weegt mijn plezier over de wél aanwezigen beduidend zwaarder dan de teleurstelling over de afwezigen!

Ik ben er vrijwel zeker van dat het echt een megagezellige en superleerzame bijeenkomst gaat worden; ook gezien de samenstelling van de deelnemende personen kan de zomerkamp eigenlijk niet meer stuk!
Simo en ik verheugen ons zeer op dit speciale evenement; dat het niveau gemengd (tussen SG 1 en TG 3) is maakt het er extra uitdagend. Ik ben al met het programma aan de gang - het wordt zeker 'impactrijk'!
Het is zeer fijn dat er zo veel leuke respons op dit surprisevent kwam; waarvoor van harte bedankt.

Graag tot gauw, bij onze WT & CM zomerevenement of elders,

Liefs,

Si-Fu & Simo(Prijswijzingen voorbehouden)--------------------------------------------------------------------------------UP-GRADE NWTO & SCD ZOMERKAMP 2005 (20-08-05)

Ik heb al heel wat stages meegedaan en ook zelf gehouden; maar géén één was voor me zo veelzijdig. Eerst voelde ik me een beetje onzeker; CM stages heb ik al gegeven en WT werkcolleges zitten me gewoon 'in het bloed' maar beide met elkaar op één evenement te willen combineren was dan toch een volledig nieuwe ervaring. Vooral was me duidelijk dat er met mijn To-Dai ook heel wat 'slimmeriken' aanwezig waren. Mensen die al geleerd hebben om niet alles zomaar klakkeloos te willen gaan slikken.Wel echt spijtig was dat Sifu Roy op de weg naar de zomerkamp toe - in de heftige regen - een ongeluk met zijn brommer had, in plaats van een bezoekje op de woonboerderij werd het dus het ziekenhuis! Gelukkig gaat het inmiddels weer beter met hem. Het weer toonde dan tot onze geluk alleen op vrijdag een onvriendelijke gezicht. Zaterdag en zondag glimlachte het ons toe, zodat we de WT gedeeltes zoals gehoopt buiten konden houden. Voor CM ('Sam') bleven we er dan - eveneens zoals gepland - binnen.Het weer was prima, de boerderij was reuzegezellig, het eten en de service van Simo was absoluut fantastisch, de deelnemers waren hooggemotiveerd, de stages waren zeer afwisselingrijk en de tijd tussen de stages rijkgevuld. Ik had er voor de zekerheid ruim twintig DVD's meegebracht, we konden (behalve wat demos en oude opnames) uiteindelijk alleen maar ééntje zien; niemand had er de behoefte om er eens een keer op tv naar Het Nieuws te willen kijken... Ik denk dit zegt al genoeg over de sfeer...Alhoewel de VP van Simo echt geweldig was, zal ik er het volgende keer graag een wat andere modus willen bedenken, eentje in die Lady-Sifu ook wat meer zou kunnen participeren; want ze werd uiteraard haast volledig door onze lieve Simo vervangen... Gelukkig deed 'mijn' vrouw deze rolwisseling graag maar volgens mij had zij die drie dagen (en ook met de voorbereidingen) toch wel de meest slopende tak gehad. Wel konden jullie zien hoe ik ook op culinair gebied met haar geboft heb - een multitalent!De zondagavond hebben we dan om 21.30 onze spullen gepakt en zijn weer vertrokken. Ik had verwacht gebroken en zonder stem thuis te komen maar dat bleek niet zo te zijn. De stem was dan wel wat ruiger en de botten wat zwaarder maar mijn energie was er op de een of ander manier geenszins op. Ik had dit evenement zelfs dolgraag nog een dag of drie willen rekken! Ook het groepsformaat zou ik niet anders gewild hebben; dus het volgende keer zal ik het zeker op maximaal 18 personen willen gaan beperken.De zomerkamp verdient zeker meer dan dit kort bericht. Zo ben ik dan ook van plan een meer uitgebreid verslag (met foto's) voor de volgende WT-Welt te schrijven. Hier volgt dan ook mijn aanvraag aan alle 'zomerkampeerders' om er misschien een kleine impressie/evaluatie voor ons op papier te zetten. Van enkel maar een paar zinnetjes tot eventueel een heel verslag, het is van alles welkom. Dit materiaal zou ik - behalve als leerzame feedbackfunctie - ook voor de geplande WT-Welt artikel kunnen gebruiken.Het was dus een uiterst ZINVOL intra- en interactief evenement - een ervaring voor ALLE zinnen dus... De mix tussen verbaal en non-verbaal knoopte goed aan bij de aanwezige behoeften. Ik ben superblij dit grandioze evenement met jullie te hebben meegemaakt en géén één bleek niet harmonieus in de groep te passen; iedereen toonde zich behulpzaam en betrokken en ik snak nu al naar een vrijwel zekere vervolg; het liefst met exact dezelfde mensen (wel dan eventueel nog met een genezen Roy en een vrije Marco).Dolgraag tot ziens, horens, voelens, etc.!

Groetjes,

Si-Fu & Simo