NoiKung
  
 inside-scd-noikung
De Chinezen zelf maken onderscheidt tussen zogenoemde 'harde' Qi-Gong ('magisch aandoende' show-effecten voor diverse demonstraties) en 'zachte' Qi-Gong (oefeningen voor fysische gezondheid en psychische contemplatie). Om het verschil met de EWTO module ChiKung nog iets duidelijker aan te tonen, gebruiken we voor onze oude Qi-Gong training de benaming NoiKung. Dit is ook 'toevallig' de naam waar sommige gerenommeerde Chi-Kung of Qi-Gong meester de voorkeur geven. 
 
NoiKung (of traditionele Qi-Gong) staat voor tradities en scholingen die heel wat ouder zijn dan WingTsun zelf. De oorsprong van NoiKung ligt dan ook geen 300 jaar terug, maar veel eerder 3.000 jaar! De twee hoofdrichtingen ervan bestaan uit de meer naar buiten gerichte trainingen (door middel van speciale ademhalingstechnieken) en de vooral naar binnen gerichte trainingen (via specifieke meditatiemethoden). Deel van onze NoiKung bronnen vormen grootmeester Siu Yuk Man en de befaamde Professor Chu.  

Onze NoiKung trainingen hebben zonder meer een vrij sterk inslag van Zen (Ch'an) boeddhisme dan wel met een heel duidelijk taoïstisch achtergrond, vergezeld van een laagje confucianisme en Tsung-Yung. Anders dan bij het ChiKung training van WT gaat het hierbij om enigszins 'minder tastbare' aangelegenheden. Op dit moment worden NoiKung sessies uitsluitend op extra weekeind-stages in de NWTO academie gehouden. Meestal gebeurt dit in combinatie met een SCD/CoreMunication intensieve training.