BlitzDefence
 
 inside-ewto-blitzdefence
De basis van BlitzDefence® wordt gevormd door relatief eenvoudige maar uiterst werkzame WT technieken. Het gaat hier in wezen om al die aspecten die bij de traditionele WingTsun doelen weinig gehoor vinden. Zoals bijvoorbeeld de juridische verplichtingen en het stel normen en waarden die het leven in een moderne sociaal-geörienteerde maatschappij niet zelden met zich mee kan brengen.
 
Met BlitzDefence is het vaak eerder mogelijk om er zelfs de-escalerend op de tegenstander in te gaan werken dan via de klassieke WingTsun benadering van 'Zo gauw de weg vrij is, stoot naar voren'. Aan de hoge werkzaamheid van deze richting valt voor ons niets te betwijfelen, maar toch spelen er vandaag de dag nog andere factoren een rol dan bijvoorbeeld 300 jaar geleden in het verre China.
 
En de BlitzDefence strategie van gm Prof. Keith R. Kernspecht beoogt dan ook met deze context rekening te houden. Bovendien: wat heb ik eraan als ik het gevecht op straat win en dan voor de rechtbank verlies... Uit een selectie van de meest effectieve WT technieken heeft hij dan diegene uitgekozen die er met de kortste tijdbesteding voor de 'gemiddelde' man of vrouw leer- en combineerbaar zijn.
 
In de NWTO trainingen en SG onderwerpen zitten de BlitzDefence programma's trouwens mee in verweven. Het is dus geen keuze voor het een of het ander, want BlitzDefence is WingTsun. En toch vinden er ook specifieke BD groepslessen in de ZelfVerdediging klas van de NWTO academie plaats. Desondanks vormt BlitzDefence een vast onderdeel van de algemene WingTsun klassen (zoals ook de uitbreiding ReakTsun®).