WingTsun
 
 
WingTsun is persoonlijke groei. WingTsun wordt in een groep getraind, maar is individueel. De vaardigheden van het individu worden bevorderd en systematisch uitgebreid. WT is geweldloos en de WingTsun-instructeurs zijn tegen iedere vorm van zinloos geweld. WingTsun is pure zelfverdediging. WT geeft plezier en de leraren geven hun kennis in een coöperatieve en ontspannen sfeer door. 
 
WingTsun is intensief, veelzijdig en de verdedigingsvaardigheid is door middel van geconcentreerde en regelmatige training leerbaar. Een uniek en facetrijk concept staat centraal, wat echter alleen door geconcentreerd oefenen en bewust zich-binnenlaten kan worden geleerd. Vloeiende bewegingen en plotselinge snelheid gaan in een systematische en gecoördineerde bewegingsafloop in elkaar over. Ze versmelten als het ware en vormen een nieuwe en krachtige eenheid. Het systematische leren van WingTsun verhoogt de lichamelijke en mentale flexibiliteit en bevordert de waarnemingsvaardigheid. 
 
De weg ernaartoe wordt aangevuld met zeer doelgerichte ontspannings- en concentratie-technieken zoals ademoefeningen, die het lichaam weer 'bijtanken'. WingTsun bouwt op op het aanwezige potentieel van de leerling. Niet spierkracht, acrobatiek en conditie zijn de voorwaarden voor WingTsun, maar de open bereidheid, zich op het lichaam in te laten, de eigen krachten te leren kennen en te benutten.
 
 
Verder >>