Laatste Nieuws
 
 
Is verplaatst naar Vorig Nieuws.
 
• De NWTO academie is 'terug in het leven'
• EWTO TG Special in Wülfrath, deel 1
 
• WT Themadag  &  Maandelijkse Open Dag
• EWTO academie visite  &  NWTO Zomerkamp 2012
 
• NWTO-zomervakantie  &  Cursus Sports Coaching
• EMDR Fresh-up stage  &  Fotoshooting EWTO-Lady's
 
EWTO TG Special in Wülfrath, deel 2 
 Nieuwe ZelfVerdediging Master Klas 
 
• De eerste Bachelor (Honours) of (Martial) Arts studie
• Een heel speciaal WingTsun evenement in Martinique
 
• NWTO website reconstructie werkzaamheden
• Officiële Open Dag van de NWTO academie
 
• Het tweede semester van de BA studie
• EWTO TG Special in Wülfrath  &  Lady-Sifu NT Martinique
 
• Coöperatie NWTO Academie en Lucas Community
• Nederlandse TG/HG finales in Alphen aan den Rijn
 
• Zomeraanbiedingen van de NWTO academie
• De uitgebreide opties van WingTsun Amsterdam
 
September / Oktober 2013
• Verschillende PR activiteiten van de NWTO
• Semester drie bij de University of Derby Buxton
 
• GM Prof. Dr. Kernspecht op visite in Amsterdam
• Een ongeloofelijk impactrijk jaar nadert zijn einde
 
• De eerste NWTO App is nu gratis verkrijgbaar
• Heel wat plannen voor het jaar van het paard
 
• BA studie semester nummer vier in Heidelberg
• Het terugkeerplan van de NWTO naar Martinique
 
 
• Een zware maand voor Lady-Sifu en mij is voorbij
• Het internationale EWTO Hockenheim Event 2014
 
• Tijd voor een verandering na twee en half jaar
• De nieuwe locatie van de NWTO in Amsterdam
 
• NWTO Delft en Academie Amsterdam
• Open Dag en de studie finale in aankomst
 
• De vijfde BA semester studie week
• Ontwikkelingen binnen het buurtnetwerk
 
 
 
2013 Amsterdam Lucas Community
 
 
 
Maart / April 2012
 
De NWTO academie is 'terug in het leven'!
 
In de leden sectie was al eerder over het feit te lezen dat ik nog steeds niet geheel gelukkig was met het laatste Kwoon. De ruimtes op zich waren wel prima en de kosten redelijk; maar de ligging in Westpoort was in de afgelopen drie jaar een echt obstakel om nieuwe mensen met WingTsun in aanraking te laten komen. Hier komt nu een eind aan. Met groot genoegen deel ik bij deze onze terugkeer in een leefbuurt mee. En dan nog eens niet ver van ons thuis, namelijk Osdorp.  Het adres van de Nederlandse WingTsun Organisatie is: Notweg 32, 1068 LL Amsterdam, de lestijden blijven ongewijzigd.

Uiteraard zijn we van plan om daar 'binnen kort' een open weekeind te houden en in de omgeving wat promotieacties op te starten om onze WingTsun-activiteiten bekend te maken. Ja, ik heb er weer hartstikke zin in om in een echte leefbuurt te kunnen interageren! De Westpoort-lesperiode heeft voor de NWTO heel veel leerlingen-kwaliteit gebracht maar vrij weinig leerlingen-kwantiteit. De groei stagneerde. 2012 is dan blijkbaar niet te onrecht 'het jaar van de draak' en we hebben nu pas maart en er staat nog wel het een en ander op stapel dit jaar – echter GEEN verhuizing meer... xD

In verband met de nieuwe ingeslagen richting zullen de werkcolleges trouwens voortaan al om 10:30 beginnen. Zo houdt men nog iets meer van de weekeinddag over, vooral als we drie eenheden gaan houden. Ook zal de academie in de toekomst twee soorten werkcollege-prijzen aanhouden.  Gezien dat we gauw weer meer toeloop verwachten: een prijs voor tot en met 25 deelnemers en een voor boven 25 deelnemers. De huidige prijs heeft betrekking op 25 of minder personen (40,-/70,-/100,-) de prijs vanaf 26 personen wordt dan vermindert met het liefst Euro 10,- per eenheid (30,-/50,-/70,-).


Ondanks de goede voornemens dienen we de prijzen van de geplande Standaard Klassen helaas toch een beetje te verhogen. Maar gezien de meerwaarde die onze nieuwe locatie met zich mee brengt zeker een zeer zacht te noemen prijsaanpassing. Eigenlijk zou de prijs met Euro 15,- omhoog moeten gaan, maar we proberen het even eerst bij Euro 10,- te houden. Daarmee zijn we met een Standaard-maandcontributie van 40,- voor gekwalificeerd onderwijs nog steeds vrij laagdrempelig lijkt me. En dan heb ik het nog niet eens over het feit dat het hierbij om erkende WingTsun lessen in een academie gaat.
 
Het zal wel nog eventjes wat gaan duren tot we onze ambitieuze plan van het liefst 30 klassen per week daadwerkelijk kunnen waarmaken
. Maar op die locatie in Osdorp heb ik geen twijfels meer dat dit ons gaat lukken. De avondklassen zullen uiteraard eerst worden verzorgt om dan de lessen overdag stap voor stap uit te kunnen breiden. Ook heb ik overwogen om in toekomst toch ook weer op woensdags groepsles te geven, tenminste voor een tijd. Het idee erachter is om de zeker drukker wordende Master Klassen op dinsdag en donderdag een beetje te ontlasten door wat extra spreiding.


Dit keer blijkt dan ook alles te kloppen, de locatie, de ligging, de prijs en de omstandigheden. De ruimtes zijn zelfs nog beter dan die van onze laatste school; en die waren al heus niet slecht... De locatie is zeer goed bereikbaar met auto, fiets, metro, tram en bus – en het parkeren is trouwens GRATIS!
We zijn heel blij met het resultaat! Zeker ook een mooie kans voor een aantal voormalige leerlingen om de WT-draad weer op te pakken, nu wij weer in 'slagbereik' zijn. Ik verwelkom jullie graag op onze nieuwe Kwoon! En ja, de bedoeling is dat we daar voor een aantal jaren blijven plakken!
 
 
2012_Notweg_Our_new_location
EWTO TG Special in Wülfrath, deel 1
 
Afgelopen jaar hebben we Wülfrath in Duitsland uitgekozen voor onze jaarlijkse EWTO-bijeenkomst met mijn Si-Fu, gm Prof. Dr. Kernspecht. Dit vooral uit drie redenen: 1. Wülfrath is niet ver weg van de Nederlandse grens, dus het arrangeren van hotels of restaurants is niet nodig. 2. Wülfrath is op zondag alleen voor TG'ers, hetgeen het voor de gevorderde wat intensiever maakt. 3. De werkcolleges in Wülfrath vinden zelfs twee keer per jaar plaats, een in het voorjaar en een in het najaar. Dit alles bij elkaar maakt deze keuze dan ook zo bijzonder aantrekkelijk voor ons. Vandaar dat we ook dit jaar weer met een kleine groep van gevorderde leerlingen twee keer naar toe gaan.
 
Samen met Lady-Sifu, en de Sihings Ricardo Slotema (NWTO-Amsterdam, 2. TG), René Rietveld (NWTO-Druten/Nijmegen, 2. TG) en Robert van der Maarl (NWTO-Alphen a/d Rijn, 1.TG) heb ik weer een keer onze grootmeester op z'n best mogen meemaken. In feite waren het op die dag drie sessies, een TG-college, een TG-special en een TR-4 stage, dus input zat! Uiteraard ging mijn Si-Fu in op de uitbreiding en verdieping van zijn nieuwste TG training, de (aanval-) routines. Waarbij de eerste relatief kort is, de tweede al aanzienlijk langer en de laatste twee behoorlijk complex en variabel zijn. Vandaar dat dit onderwerp dan ook echt mijn eigen voorkeur geheel weerspiegelde.
 
Omdat er dit keer geen TG-examens bij de Nederlanders op de 'Todai to-do today' lijst stonden was het dan ook een dubbel-ontspannende work-out dag voor de aanwezige NWTO'ers. Dat het weer gewoon top was en we de eerste twee stages buiten konden trainen was dan zeker mooi meegenomen. Op de Trainer-4 werkcollege kwam dan nog een bijzonder (geheel aansluitend) thema aan bod. Met de niet ongewild provocatieve these moderne sportwetenschappen versus traditionele onderwijsstructuren of torso- versus ledenmaten focus. Kortom, het was weer een zeer geslaagd TG event waarbij mijn Si-Fu ons weer een keer kon 'edutainen' – op zijn eigen niet te evenaren wijze!
 
 
2012_Wuelfrath_family_routine_
Academie standaard-werkcollege-extensies
 
Omdat we op het moment met de huidige werkcollege-prijzen niet omlaag kunnen, maar ik toch wat extra academie-stimulatie toe wil voegen, gaan we de standaard eenheid met 15 minuten uitbreiden. Deze constructie kennen de Master Klas leden in feite al via onze destijds voorgestelde 75+15 regeling.
 
Toegepast in de praktijk zal dit zo kunnen uitzien: 
De academie is vanaf 10:00 geopend en het werkcollege start om 10:30 onder leiding van Sifu Bilal. Hier kan dan de aanmelding en 'warming-up' gebeuren en nog het een of ander detail worden gecheckt. Tussen 10:45 en 12:15 zijn Lady-Sifu en ik in de Kwoon aanwezig. Om 12:15 is een pauze, 15 minuten voor de deelnemers en 30 minuten voor Lady-Sifu en mij. Om 12:30 start Sifu Bilal de tweede eenheid en tussen 12:45 en 14:15 nemen Lady-Sifu en ik de lessen weer over. Indien er op die dag drie eenheden plaatsvinden, is om 14:15 weer een pauze van 15/30 minuten; en wij zijn er dus van 14:45 tot 16:15 en om 16:30 sluit dan de academie. De start is vanaf Augustus 2012.
 
Zo hebben we toch de standaard trainingseenheid van 90 minuten met 15 minuten per eenheid verhoogd zonder enige meerkosten voor de deelnemers. Alhoewel ik dit concept al eerder voor de MK had bedacht was het toch het feedback van de NWTO instructeur René Rietveld, die me erop heeft gebracht.
 
 
 
 
 
Mei / Juni 2012
 
Themadag Anti-grondgevecht  &  Maandelijkse Open Dag
 
Na de themadagen rond het onderwerp valtechnieken wordt het tijd voor een vervolg op de grond. Zoals de benaming 'Anti-' al duidelijk maakt, gaat het bij WT uiteindelijk om het vermijden van een directe 'lichamelijke botsing', zo ook dus op de grond. Hiervoor zijn echter vaardigheden nodig die voor een SG level gewoon buiten bereik zijn. Daarom is er een speciaal programma ontstaan dat met deze voorlopige beperkingen rekening houdt. Het is fijn om te weten wat er op de grond mogelijk is en het heeft een nuttig trainingseffect. Ook hoe men in een dergelijk nadelige positie het tij alsnog kan keren, is handig om te 'weten'. Het voelt anders om een vertrouwd gebied bewust te vermijden dan een onbekend terrein bang te ontwijken.
 
In principe zijn er drie delen die ik handhaaf: Deel één gaat om de meest bruikbare grondgevechts-technieken van andere stijlen, zoals Judo, BJJ of worstelen en 'de late timing'. Deel twee gaat dan om de WT adaptaties op de grond, met focus op de 'Four Guardians' strategie en 'de goede timing'. Deel drie beoogt dan het 'Dissolving' concept en 'de ideale timing'. Voor het eerste deel is er geen SG limit, voor het tweede deel is SG 8 aan te bevelen, want zonder Chi-Sao vaardigheden zou dit niet baten en voor het derde deel TG 2, vanwege de geïmplementeerde Biu-Tze kennis. Om te beginnen introduceer ik op het laatste weekend in juli deel 1 en deel 2. Zaterdag start deel één op en zondag vervolgen we dan met deel twee (vanaf 10:30 – met drie eenheden – tot 15:30).
 
Op dit moment hanteer ik drie verschillende werkcollege categorieën. De gewone (tussen 15 en 25 deelnemers) en twee afwijkende (een voor beneden de 15 en een voor boven de 25 deelnemers). Dit geeft vooral op themadagen wat meer flexibiliteit en kunnen stages doorgaan die anders misschien afgezegd hadden moeten worden. Of het kan juist een geringer stagebedrag worden gerekend bij meer dan de gemiddelde inschrijvingen. Het brengt dan wel iets minder zekerheid met betrekking op het lesgeld maar het bedrag blijft geheel transparant. Indien de stageaanmeldingen meer via onze leden-site zou gebeuren, was ook voor de deelnemers vooraf duidelijk, hoeveel er al ingeschreven staan en welk van de drie categorieën die dag uiteindelijk van toepassing is.
 
Bepaalde themadagen kunnen voortaan trouwens ook als 'b-vervang-gedeelte' worden benut. De wat onzekere wachtperiode voor voldoende cirkel-deelnemers etc. zal zo in de toekomst geen drempel meer vormen om door te kunnen gaan met het volgende programma. Zo komen dan ook qua onderwerp de speciale Anti-grondgevecht-stages daarvoor in aanmerking. Examens (behalve als mogelijk 'b-vervang-gedeelte' of als TG-Laufzettel-aanvulling) zijn op de specifieke themadagen vanwege de complexe lesstof niet aan de orde. De kosten voor de drie eenheden per dag zullen dus, afhankelijk van het aantal deelnemers, tussen Euro 70,- en 130,- bedragen. De volgende themadagen voor Augustus hebben dan waarschijnlijk de aansluitende inhoud: 'Anti-tackling & Anti-clinch'.
 
Een andere aanpassing betreft de introductie van de maandelijkse Open Dag in de NWTO-academie. De bedoeling is dat op iedere eerste zondag in de maand de academie tussen 12:00 en 18:00 geopend zal zijn. De toegang is dan voor iedereen gratis, leden en niet-leden. Er zullen op die dag ook losse trainingen worden gehouden onder de leiding van Sifu Bilal. Uiteraard zijn examens of diepgaande onderwerpen op die dag niet mogelijk. Het gaat dus bij de maandelijkse Open Dag meer om een gezellige bijeenkomst van leden en niet-leden met wat leuke interacties dan om een intensieve training. Af en toe zullen Lady-Sifu en ik dan ook aanwezig zijn, om nog wat extra aandacht voor onze WingTsun te kunnen trekken. Ook hier starten we vanaf Augustus mee.
 
 
2012_Amsterdam_Notweg_Master_Class
EWTO academie visite  &  NWTO Zomerkamp 2012
 
Een bezoekje van de nieuwe EWTO trainer academie stond al langer in mijn agenda. Ik was voor WT voor het laatst in 1982 in Heidelberg zelf, want 30 jaar geleden vertrok de EWTO naar het kasteel Langenzell. Gezien mijn nogal drukke agenda heb ik de afgelopen twee jaar steeds op een geschikt event gewacht en die bleek nu wel aanwezig! Omdat we nu eindelijk met de Notweg een vrij optimale locatie voor de NWTO academie hebben gevonden, kon ik mijn oorspronkelijk op ijs gelegde studieplannen (van ruim 5 jaar geleden) weer ontdooien. En dus heb ik me opgegeven voor de academische studie als Sports Coach bij de universiteit van Braxton-Derby in Engeland met de mogelijkheid om door stromen naar Bachelor of Master in Sportwetenschappen.
 
Omdat het hierbij om een joint-venture tussen de UDo en de EWTO gaat, heeft mijn Si-Fu het voor elkaar gekregen om Professor Dr. Charles Spring voor de verplichtte aanwezigheidsdagen bij de EWTO traineracademie uit te nodigen. Daardoor kon ik dus meerdere vliegen in een klap slaan: Mijn uitstaande bezoek aan het nieuwe EWTO hoofdkwartier, het officiële begin van mijn nieuwe studierichting – zonder ervoor naar Engeland te moeten – en als klap op de vuurpijl kon ik zelfs nog met mijn Si-Fu spreken, die er onverwacht ook een halve dag aanwezig was! Om het kort te houden: Het waren twee zeer intensieve en absoluut fantastische dagen voor me, niet in de laatste plaats omdat de Coaching-materie niet weinig overlappingen vertoont met mijn verworven Counselling-achtergrond!
 
Professor Spring is buiten zijn academische achtergrond eveneens een persoonlijkheid met een enorm rijke schat aan ervaringen. 40 jaar karate en andere Japanse vechtsporten, 25 jaar coaching, vele jaren werk aan de deur als portier in Engelse pubs in buitengewoon gewelddadige omgevingen en instructeur van diverse politie- en militaire eenheden. Bovendien is hij iemand die met humor en ook een portie zelf-ironie het ijs weet te breken. Kortom een beter-passende Professor had ik voor mijn gevoel echt niet kunnen vinden! Ik was al bang een droge theoreticus voor mij te krijgen, die achter zijn houten kantoortafel schuilhoudend alleen zijn theoretische kennis meer of minder passend verdeelt. Maar niets is minder waar dan dit. Zijn lessen hadden wel een aantoonbare meerwaarde voor me, zij het 'alleen' al door de herkenning en verdieping van de geboden onderwerpen.
 
Betreffende het geplande NWTO zomerkamp is er nog wat onzekerheid wanneer en waar we die gaan houden. Andalusië is zeker een prima optie, maar ook andere landen zijn uiteraard mogelijk indien de prijzen meevallen. Kroatië was een van de beoogde landschappelijk uiterst mooie opties, maar die dit jaar qua kosten tegenviel. Tsjechië is een andere mogelijkheid die we op het moment overwegen. Ideaal is een setting rond de tien personen (inclusief Si-Mo en mij), om de stagekosten zo laag mogelijk te houden, een geschikt verblijf te kunnen vinden en om voor iedereen genoeg tijd te hebben. Maar gezien de weinige feedback met betrekking tot een mogelijk NWTO zomerkamp 2012, kan het ook zijn dat we het dit jaar overslaan.
 
Welnu, verveling zal het probleem voor mij deze zomer zeker niet zijn, want het verkregen studie huiswerk – wat ik tot begin Augustus bij de uni dien in te leveren – is nogal wat. En gezien dat ik de materie niet vrij naar eigen doen en denken mag behandelen, maar alles via het vereiste academische 'Harvard Reference System' (en alleen de '1990 standaard' is hierbij toegestaan...) dient te gebeuren zal dit nog wat extra inwerktijd betekenen! Ik was trouwens zeer onder de indruk van de expertise en ook de vechtvaardigheden van Professor Charles Spring. Ik heb zelden een karateka gezien die zich zo soepel kon bewegen en zo snel kon adapteren! Een persoon met niet alleen een uitstekende academische kennis maar dus ook met uitzonderlijke praktijkervaringen, later hierover meer in de leden sectie.
 
 
 
 
2012_Heidelberg_Sports_Coach_study_group
Juli / Augustus 2012
 
NWTO-zomervakantie  &  Cursus Sports Coaching
 
Het lijkt inmiddels wel op een soort traditie om met de NWTO activiteiten ook tijdens de vakantietijd gewoon door te gaan. Want ook dit jaar zullen we zelfs weer in de zomertijd geopend zijn, tenminste dan de lesblokken vanaf 18:30. Wel kan het zijn dat bij te weinig animo af en toe de tweede les gaat vervallen maar dat wordt dan dan op de betreffende avond besloten. Evenzo is het denkbaar dat de tweede avondklas bij weinig mensen door Sifu Bilal tijdens de zomervakantie wordt overgenomen.
 
Omdat ik de afgelopen weken weer behoorlijk bezig ben geweest, met onder andere de academische opleiding tot Sports Coach, zat een vakantie tot nu toe niet in. Het is wel mogelijk dat ik dan even in het naseizoen een dagje of tien met Si-Mo de zonneschijn tegemoet reis. In dat geval zullen er twee opties worden geboden. Optie 1: De in die periode gemiste Master Klassen kunnen gewoon na onze terugkomst bij ons worden ingehaald. Optie 2: Gezien dat Sifu Bilal dan de Master Klassen tijdelijk overneemt kan het dubbele aantal van de normale groepslessen in die tijd bij hem worden getraind.
 
Zoals ik al eerder in de leden- en instructeurs sectie heb bericht, gaat het vrij goed met mijn recente studie. Ik heb met het inleveren van mijn huiswerk, de 'study research assessments', de eerste belangrijke stap kunnen neerzetten. In feite kan ik nu op het moment niet veel meer doen dan afwachten op het behaalde resultaat van de University of Buxton/Derby. Zo kan ik me uiteindelijk best veroorloven om de maand Augustus als studie-vrij te verklaren... Dus de zomer mag er nu in Nederland aankomen – en ook een beetje blijven!
 
 
2012_Amsterdam_Self-offence
EMDR Fresh-up stage  &  Fotoshooting EWTO-Lady's

Omdat ik in Augustus even niet echt verder kan studeren en ook geen EWTO stage aanstaat heb ik me maar met Lady-Sifu opgegeven voor een EMDR opfrissingsdagje bij de BivT. xD Onze laatste EMDR supervisie is al weer een paar jaartjes geleden, dus dat kan zeker geen kwaad en ik weet niet in hoever ik daar volgend jaar de tijd voor zal vinden. Dus ja, er staat inmiddels al weer het een en ander dingetje in de NWTO agenda 2013. (; Zelfs ondanks 21 december 2012! ;).

Maar ook op de to-do lijst van 2012 staat nog wat, zoals bijvoorbeeld een fotoshooting in het najaar in Duitsland met de hoogst gegradueerde EWTO-vrouwen. Uiteraard zou het buitengewoon vreemd staan als onze 'First Lady-Sifu' niet mee van partij was. En als beloning wacht een speciale stage voor de dames gehouden door niemand minder dan mijn Si-Fu gm Prof. Prof. hc Dr. Dr. hc Keith R. Kernspecht, 10e graad WingTsun! (; Ik ben wel blij dat ik hem kortweg 'Si-Fu' mag noemen. ;)
 
En natuurlijk om niet te vergeten onze tweede EWTO TG-special 2012 in Wülfrath die voor eind September op de lijst staat. Dan heb ik nog een extra weekje in Oktober in de EWTO trainer-academie Heidelberg gepland en heb inmiddels eveneens nog een recent NWTO berichtje voor de komende WT Welt #36 geschreven. Naast al de geplande open dag activiteiten, Master Intensives, werkcolleges etc. zit het najaar dus behoorlijk vol. (; Maar ik klaag niet want ik heb ervoor gekozen. ;)
 
 
Up-date:
 
Op 09-09-2012 gaan we onze eerste Open Dag op onze nieuwe academie op Notweg 32 houden. De deuren zullen tussen 12:00 en 18:00 geopend zijn. De bedoeling is om een gezellige interactieve dag van te maken; met wat kleine demos, losse trainingen en de gelegenheid om vragen te stellen. Uiteraard zullen Lady-Sifu, Sifu Bilal en ik op die dag evenzo aanwezig zijn, helaas is Sifu Roy, de vierde NWTO sifu, dan nog in Indonesië (er is overigens een vijfde in aankomst!). Een kans om met ons (weer) contact te maken, de deelname is gratis.
 
 
 
 
 
September / Oktober 2012
 
EWTO TG Special in Wülfrath, deel 2
 
Alhoewel onze agenda eigenlijk al overvol zat, hebben we ons er niet van laten weerhouden om er toch ook nog dit event tussen te willen proppen. En het was het weer meer dan waard. Dat vonden overigens ook de meereizigers Lady-Sifu, Sifu Bilal Davran en de Sihing's Ricardo Slotema, Remco van Wiggen, Robert van der Maarl en Jack Jacobs. Helaas was onze Dokter Mark Frederikse door een onverwachte auto-pech verhinderd. Het onderwerp van deze tweeledige stage was het verdiepen van de eerste 'grote Routine' met een aantal variaties en dus opnieuw net zoals door mij gehoopt.
 
Het volgende EWTO TG Special zal dan hoogstwaarschijnlijk eind maart 2013 plaatsvinden. Dit wordt dan weer een wat spannender evenement want dan zal Sifu Bilal proberen om zijn 3e TG af te ronden en Sihing Marchel Slotema is dan van plan om zich, via het behalen van de 1e TG, ook bij de exclusieve TG club van Nederland aan te sluiten. In September 2013 zal nog een TG special in Wülfrath volgen, heel misschien met nog drie Kandidaten voor de 3e TG... Dus jullie kunnen dit event nu al een beetje inplannen, helaas dien je minimaal 12. SG te hebben om mee te mogen.
 
Maar het zit er dik in, dat we volgend jaar ook weer een keer de Internationale EWTO Lehrgang in Hockenheim gaan bezoeken. En daar is dan geen gradatie-limiet aan gekoppeld en kunnen dus ook zelfs beginners met ons mee naar Duitsland! Omdat dit driedaagse event vrij snel volgeboekt is, ook qua hotelplaatsen, adviseer ik om op tijd hiervoor bij ons in te schrijven. De exacte details zullen op z'n laatst in December dit jaar bekend zijn. Uiteraard komen alle belangrijke info, ook met betrekking tot onze geplande activiteiten in 2013, dan ook in onze leden-sectie op de site te staan.
 
 
Nieuwe ZV Master Klas
 
Om met de woensdagavond niet zomaar gewoon een extra Master Klas aan het lesrooster toe te voegen, heb ik besloten om die eenheid puur voor het onderwerp zelfverdediging te benutten. Dus geen vormen of Chi-Sao maar uitsluitend voor het 'straatgevecht' relevante programma's, zoals Lat-Sao elementen, BlitzDefence en ReakTsun. En evenzo speciale voorbereidingen, zoals triggerword-implementatie, adrenaliene-management en specifieke 'Situatie-Simulaties' (dit wordt meestal 'rollenspel' genoemd maar gezien het nogal ernstige onderwerp prefereer ik als naam 'Sit-Sim').
 
Deze bijzondere ZelfVerdediging klas is overigens zowel voor beginners als voor de gevorderde gedacht en de indeling gaat geheel conform met de nieuwe wetenschappelijke en academische 'Kampflogik' structuur van mijn Si-Fu gm Prof. Dr. Kernspecht. Daardoor kan dan in drie/vier groepen worden getraind: 1. basis level (SG1 t/m SG3), 2. middel level (SG4 t/m SG6), 3a) boven level (SG7 t/m SG12) en 3b) boven level (TG t/m PG). In januari 2013 zal de woensdagklas van start gaan zo gauw tien inschrijvingen binnen zijn gekomen. Inschrijven kan vanaf nu, ook via onze web-site.
 
Zo gauw de ZelfVerdediging klas eenmaal is opgestart, bestaat trouwens ook voor academieleden de mogelijkheid om ook af en toe een losse ZV training bij te kunnen nemen, of uiteraard via de 10+1 strippenkaart. Deze wekelijkse bijeenkomst is dus geen gewone 'WT-light' training, zoals het vroeger was, maar een uiterst doelgericht 'WT-concept' onderwijs. Dit stelt me dan eveneens in staat om ook buiten de Master Intensive specifiek op diepergaande en vooral tijdrovende (gevechtsgerelateerde) onderwerpen in te gaan. Het is hier niet WingTsun met WT als doeleind maar WingTsun met ZV!
 
 
 
 
2012_Wuelfrath_Amazing_Grace
November / December 2012
 
De eerste Bachelor (Honours) of (Martial) Art studie
 
In het leden nieuws is al een tijdje het een en ander over mijn plannen betreffende dit onderwerp te vinden. En ook op onze facebook pagina's en Tweets heb ik in feite al wat verslagen hierover gegeven. Omdat echter niet iedereen fb of twt gebruikt geef ik hier nog een keer een samenvatting van de meest belangrijke academische ontwikkelingen. Deze Bachelor-richting is uniek omdat het de allereerste pure vechtkunst gerelateerde studie is en zo heb ik dan uiteindelijk toch maar besloten om nog een keer terug naar school te gaan...
 
Het onderwerp past uiteraard uitstekend bij mijn dagelijkse lifestyle en toch is het alles dan behalve makkelijk. De studie-eisen zijn vrij hoog en de dead-lines zeer kort. Eigenlijk was het een beetje naïef van me om het zomaar naast alles andere te willen doen. Zo vrees ik dan ook dat niet alle die aan deze academisch hoogstaande opleiding zijn begonnen ze uiteindelijk ook met succes zullen afronden – en daar hou ik mezelf niet buiten voor. Niet onwaarschijnlijk is, dat er een paar van mijn huidige verplichtingen zullen moeten wijken.
 
Het tweede semester ga ik in ieder geval nog meedraaien, tot dan hoop ik ook weer wat meer overzicht te hebben over de andere resterende verplichtingen, zoals bijvoorbeeld de ABvC herregistratie-eisen en wat andere aanstaande lestrajecten in verband met de NWTO en de SCD. En niet te vergeten dat we eveneens van plan zijn om er in april 2013 weer naar de Caribische Eilanden te  reizen, dit keer misschien met een paar Nederlandse leerlingen die ons dan willen begeleiden!
 
 
Een heel speciaal WingTsun evenement in Martinique
 
Zoals jullie al van de Caribische vervolgplanning kunnen opmaken was onze trip een groot succes. We hebben er enorm van het perfecte weer kunnen genieten en konden vele nieuwe indrukken opmaken. Een ander highlight was dan het leren duiken in de Caribische zee! Daarnaast heb ik nog wat stages gehouden en zelfs aan een recent video-opdracht voor mijn BA-studie gewerkt. Kortom, de twee weken waren er voor de meest verschillende doeleinden - inclusief veel plezier - zeer goed benut.
 
Onze gastheer Yvon Limmois deed zijn uiterste best om onze werk-vakantie zo aangenaam als mogelijk te maken. Hij toonde SiMo en mij heel veel van de prachtige flora en fauna van Martinique en ook het party-leven was s'nachts niet veilig voor de 'drie amigos'! Uiteraard was er ook tijd om met mijn voormalige leerling Yvon het een en ander WingTsun work-out te doen om zijn vaardigheden wat op te polijsten respectievelijk up-to-daten. Ook zijn leerlingen tonden een uitstekende motivatie, het was voor me een waar genoegen.
 
Alhoewel Martinique zelfs met het vliegtuig zeer ver van Amsterdam weg is, is er dus nu al een vervolg-trip gepland binnen de volgende zes maanden! In de Leden Nieuws sectie zal er dan ook nog het een en ander detail te komen staan met betrekking tot onze geplande Martinique-Voorjaarsreis 2013. We zullen proberen om er een soort groepsarrangement in elkaar te zetten om de evenement-kosten zo ver mogelijk te kunnen drukken. Maar de ticket is alles behalve goedkoop, dus het zou ook een Najaarsreis 2013 kunnen worden...
 
 
 
 
2012 Heidelberg Prof Posturing
Korte up-dates:
 
 
NWTO on-line enquete opgestart
 
In onze InterActie menu staat onder de link 'Enquete' ons nieuw academische 'research questionary'. Ik zou jullie deelname (ook anoniem) zeer op prijs stellen! De titel van dit officiele onderzoek is “Motivation Inquiry Form 2012/2013”.
 
 
Notweg is weer volledig in onze handen
 
Na bijna drie maanden is de asielanten-situatie met het tentenkamp eindelijk zo ver opgelost! Tenminste is ons schoolplein nu weer geheel vrij van de ongeladen gasten en zomede uiteindelijk ook weer geheel tot onze eigen beschikking.
 
 
 
NWTO academie wintervakantie 2012
 
Tussen 27-12-2012 en 03-01-2013 zijn de Master Klassen gesloten. Sifu Bilal is echter bereid om er die tijd Standaard Klassen te houden (behalve op de eerste januari dan). Een Master Klas telt hier voor twee Standaard Klassen.
 
 
WingTsun Welt editie 36 is uit
 
Ook in de meest recente uitgave van de WingTsun Welt 'print' kan men trouwens weer het een en ander over de NWTO, Lady-Sifu en mij vinden. Bovendien zijn nog wat artikelen voor 2013 gepland met betrekking tot de WingTsun Welt 'on-line'.
 
 
Een briljant jaar voor de NWTO
 
2012 was dan voor ons op vele gebieden een jaar van de superlatieven. En ook de vooruitzicht op 2013 ziet er beslist niet slecht uit... Lady-Sifu en ik verblijven met de allerbeste wensen voor een uiterst prettige kerst en een heel gelukkig 2013!!
 
 
Een paar dagen onverwacht off-line
 
2013 begon dan wel met een lastige verrassing want onze site werd helaas gehacked! Om verdere schade voor de site en vooral de bezoekers te voorkomen werd ze ook meteen off-line gezet. Nieuw beveiligd staat ze nu weer on-line.
 
 
Standaard Klassen tijdelijk in prijs verlaagd
 
Om de standaard academie lessen wat extra te promoten hebben we besloten om de lesprijzen van de Standaard Klassen (o.l.v Sifu Bilal) tijdelijk met Euro 10,- t/m 30,- te verlagen, dus i.p.v. 40,- t/m 120,- nu 30,- t/m 90,- per maand! 
 
 
Eerste Open Dag van de NWTO in 2013
 
Op zaterdag, 9. februari, tussen 12:00 en 18:00 vindt onze eerste Open Dag in 2013 plaats. Vanaf 14:00 zullen ook een aantal 'officiele gasten' in het Kwoon aanwezig zijn. Ik hoop jullie dan evenzo op die dag te mogen begroeten. 
 
 
 
 
2012 Martinique Just like paradise
Januari / Februari 2013
 
NWTO website reconstructie werkzaamheden
 
Alhoewel ik de keuze met Joomla als web design software oorspronkelijk als goede optie heb gezien, hangt er ook degelijk een prijskaartje aan deze gratis 'open source' programma. Helaas waren we nu al een aantal keren met hacker-aanvallen geconfronteerd. Terwijl het (via het terugzetten van de back-up) over het algemeen geen ramp is, kost dit toch wel steeds weer tijd en zenuwen. Daarom heb ik besloten om Joomla uiteindelijk te gaan vervangen met een professionele software; dit blijkt in verband met de inmiddels herhaaldelijke hacker-aanvallen tenslotte wel een redelijk noodzakelijke verandering.
 
Het moge duidelijk zijn dat de herdesign van onze best complexe site met een andere programma wel een aantal maanden in beslag zal nemen. De bedoeling is om de out-look vrijwel gelijk te houden maar er zullen minstens twee aanvullingen komen: 1. Een NWTO web shop voor de leden-sectie waar leerlingen direct diverse WT artikelen als kledij, boeken of uitrusting bij ons kunnen bestellen. 2. Een speciaal NWTO-paspoort formulier voor de instructeurs-sectie waar de leraren hun leerlingen direct kunnen aanmelden voor het NWTO-lidmaatschap.
 
De verwachting is om er tot zomerbegin met deze best reusachtige klus klaar te zijn. Vanwege al mijn geplande activiteiten – niet op z'n laatst met betrekking tot mijn tweede semester van de BA studie – zou ik-alleen die taak dit jaar nooit kunnen voltooien. Maar met de vriendelijke support van Stefan Vrielink (NWTO-Almere) kan ook dit project nog in mijn agenda staan. Anders dan bij de Joomla-wissel van toen is dit een ondankbare klus, want de veranderingen betrekken zich hoofdzakelijk op de (onzichtbare) achterkant van de site en minder op de voorkant.
 
 
Officiële Open Dag van de NWTO academie
 
Onze eerste Open Dag in 2013 was een groot succes. Er waren dan wel minder leerlingen gekomen dan verwacht, maar daarvoor zijn er meer 'nieuwelingen' aanwezig geweest dan gehoopt. Maar de kwantiteit van de (200+) bezoekers was niet eens het meest belangrijke maar de kwaliteit van sommige. Onder de gasten was dan ook de wethouder Jesse Bos, met die Si-Mo al in het verleden via 'Vrouw en Vaart' contact heeft gehad, en de wijkpolitieagent Don de Jong met die dan ook meteen een vrij interessante discussie ontstond met betrekking tot het onderwerp weerbaarheid voor ouderen.
 
Ook de locale televisie was even langsgekomen en heeft wat opnames in onze Kwoon gemaakt. Helaas kwam het dan die dag, in verband met de nogal behoorlijke drukte in het hele gebouw, niet meer tot het geplande interview. Maar dit kan zeker op een later, dan wat beter passend moment, alsnog plaatsvinden, want uitstellen is geen afstellen. Gelukkig had ik met Lady-Sifu en Sifu Bilal de nodige back-up ter beschikking en zo kon ik naast al deze activiteiten zelfs ook nog in het kantoor met Stefan Vrielink wat benodigde details betreffende de website reconstructie klus doornemen. 
 
Maar daarmee nog niet genoeg, want we hebben er tenslotte ook de hele dag, voor de leerlingen en aanwezige geïnteresseerde, een ontspannen trainingssessie gehouden. In feite waren de laatste Open Dagen tot nu toe zelfs volwaardige trainingsdagen en dat was dus ook op de afgelopen Open Dag niet anders, integendeel! Voormiddags ging het om de traditionele aspecten van WingTsun en in de namiddag om de moderne Kampflogik adaptatie. De tijd is dermate snel voorbijgevlogen dat we er nauwelijks de kans hadden om van al de aangeboden lekkere hapjes daadwerkelijk te kunnen proeven.
 
 
 
 

2013 Westerpost 1e Open Dag

 

 

 

 

 

 

 

  

 

2013 Amsterdam Open dag  

 

Maart / April 2013
 
Het tweede semester van de BA studie
 
Met behoorlijk hoge verwachtingen ging ik dit keer vanwege de weersomstandigheden met de train naar Heidelberg. Om het voorweg te nemen wisten Professor Spring en tutor Martyn Rice alle verwachtingen ver te overtroeven. Hun manier van lesgeven op het gebied van theorie en ook praktijk spraak me dan ook heel erg aan. Ook de onderwerpen waren zeer veelzijdig en interessant, zoals bijvoorbeeld 'Myths and Legends in Martial Arts', 'The media-influences due to Martial Arts' en 'Science and Martial Arts'. Ernaast werden ook nog zeer praktische oefeningen getoond om de eigen slag-inpakt te kunnen maximaliseren.
 
Aan de tweede en vierde dag heeft mijn Si-Fu Prof. Kernspecht het praktische gedeelte gegeven, met speciale oefeningen voor een grotere flexibiliteit and stabiliteit. Vooral zijn 'Beat/Half-Beat' interpretaties waren echt verbazingwekkend. Op dag drie had mijn Si-Fu dan nog een bijzondere verrassing in petto: In persoon van de uiterst sympathieke Duitse (bijna 70-jarige!) Ju-Jutsu legende Dr. Erich Reinhard die een uitstekende lezing hield. Het ging over bio-mechanische principes in Sports, Athletics en Martial Arts, waarbij ook talrijke anekdoten en zelfs onderwerpen als Doping en 'break-manipulaties' aan boord kwamen.
 
Dr. Oliver Koenig tekende verantwoordelijk voor het Leadership gedeelte hetgeen eveneens een onderdeel vormt van de Bachelor studie met betrekking tot het PDP gedeelte. Opnieuw zijn de dead lines van de semester-assessments niet echt ruim te noemen (tot eind mei dient alles klaar te zijn) en zijn de onderwerpen best uitdagend (van het opmaken van een professioneel Portfolio en een academisch essay over mediale invloeden tot het maken van een Martial Art gerelateerde web-blog). Zoals ook al tijdens het 1e studie-semester een best grote bandbreedte en ik ben nu al benieuwd op de inhoud van semester 3!
 
 
EWTO speciaal in Wülfrath  &  Lady-Sifu NT Martinique
 
Inmiddels is Wülfrath voor de NWTO'ers een vast event geworden dat het liefst zelfs twee keer per jaar plaatsvindt. Dit keer gingen we weer met een speciale HG (alias TG) missie, want er was weer eentje zo ver om op de eerste graad te gaan, namelijk Marchel Slotema en er stond met onze Sifu Bilal zelfs eentje op stapel voor de derde hogere graad. Naast de twee test-kandidaten waren – behalve Lady-Sifu en mij – nog Ricardo Slotema, René Rietveld, Remco van Wiggen, Robert van de Maarl, Mark Frederikse en Matthias Lanuschny mee van partij. 
 
Het weer was goed maar de stage was simpelweg briljant. Bijgestaan door niemand minder dan de uiterst sympathieke gm Giuseppe Schembri had mijn Si-Fu gm Prof. Dr. Kernspecht dit keer bijzonder veel tijd om met zijn Nederlandse To-Suens 'contact op te nemen'. Zelden hebben To-Dai van mij zo lang en intensief met mijn Si-Fu mogen 'interageren'. Kortom het was super. Ook Marchel en Sifu Bilal deden het prima en konden het praktische gedeelte met succes afronden. Nu alleen nog het theoretische gedeelte en een laatste polishing-up, waarschijnlijk al op 28-04-13.
 
En ook voor Lady-Sifu was dit een bijzonder dagje, want ze werd van haar Si-Fu ook nog eens tot EWTO nationaal trainer van Martinique benoemd! Naast het behalen als de allereerste vrouwelijke Sifu van WingTsun in 1997 en de eerste meesteres in 2004 dan dus nog een mooie mijlpaal voor onze lieve SiMo. Van harte veel succes toe gewenst voor haar toekomstige activiteiten in Martinique en ik zal er uiteraard mijn uiterste best doen om haar zo goed ik kan met raad en daad te ondersteunen. Bovendien hebben we met Yvon Limmois een uitstekende lokale vertegenwoordiger.

 

2013 Heidelberg BA studyweek2 Happy Ending

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2013 Wuelfrath EWTO Licence Martinique

Mei / Juni 2013

Coöperatie NWTO Academie en Lucas Community

De afgelopen maanden hebben heel wat tijd opgeëist voor mijn BA-studie. Nu heb ik ook het tweede semester met de maximaal haalbare 'credits' kunnen afronden en heb – tot oktober – weer wat meer tijd. Die tijd zit echter weer redelijk volgepland want we hebben intussen ook de basis voor het samenwerkingsverband tussen de NWTO en de Lucas Community kunnen leggen. In onze ledensectie heb ik al het een en ander hierover geschreven maar inmiddels zijn de plannen nu gevestigd en zijn de eerste ondernemingen met betrekking tot de Lucas Community opgestart.

Naast Sifu Bilal is inmiddels ook Sihing Tuan Anh Nguyen deel van het NWTO-L.C. team. Terwijl Sifu Bilal de leiding heeft over de standaard klassen, is Sihing Tuan nu onze vertegenwoordiger van de NWTO KidsWT klassen. Tuan was al in 1997 bij de NWTO, na een onderbreking door privé-omstandigheden is hij sinds afgelopen jaar weer volop aanwezig. Hij traint harder dan ooit van tevoren en heeft zijn oude niveau inmiddels al ver overtroeft. Daarom heb ik ervoor gekozen om hem (na de tijdelijke afwezigheid van Sihing Maarten) tot het academie lesteam te beroepen.

Ik ben ervan overtuigt, dat de coöperatie tussen de NWTO en de Lucas Community zeer vruchtbare resultaten voor beide zijden kan opleveren. En met Lady-Sifu, Sifu Bilal en Sihing Tuan hebben we dan ook de nodige back-up om er een een echt succes van te kunnen maken. En de L.C. heeft met Mostafa El Filali en Jerry Bisambhar eveneens twee zeer professioneel werkende en buurtbetrokkene vertegenwoordigers, naast de andere veelzijdige leden en supporters van de buurtcoöperatie Osdorp, zoals Buurttelevisie n/w en de activiteiten van Edwin en Margriet Bosch.

 

Nederlandse TG/HG finales in Alphen a/d Rijn

Dit jaar was ik voor het eerst bij Sihing Robert van der Maarl in Alphen aan den Rijn. Nadat we dit jaar al een heel fijne stage in Almere en Druten hebben gehouden een heel leuke tripel. Naast de reguliere SG examen stonden ook diverse B-gedeelte op de lijst en als klap op de vuurpijl zelfs twee HG examens, Sihing Marcel Slotema ging voor de eerste TG/HG en Sifu Erdal 'Bilal' Davran voor de derde TG/HG, de op het moment de hoogste TG/HG level binnen de NWTO. Er waren leerlingen uit Almere, Alphen, Amsterdam en Druten aanwezig om dit unieke event bij te wonen.

Gezien de agendapunten van die dag was het al vooraf duidelijk dat er een standaard stage van twee dagdelen onvoldoende zal zijn, zelfs met de super assistentie van Lady-Sifu. Zo hebben we dan ook meteen drie dagdelen ingepland, die we ook volledig hebben gevuld om niet te zeggen gerekt, want het ging zelfs een half uur langer. Maar wie mij een beetje kent zal daarover niet al te verbaast zijn. De SG kandidaten deden hun best, ook de B-aspiranten gingen 'voor de volle bak' en Sihing Marcel Vrielink (Almere) en Sihing Peter Kamps (Druten) konden zelfs de 12e SG afronden.

Na een best lange – maar toch tegelijkertijd snel voorbijvliegende – dag in Alpen aan den Rijn was de NWTO rijker aan twee 12. SG level en twee HG'ers. Deze excellente dag werd dan nog eens afgerond door de gastvrijheid van Sihing Robert van der Maarl, die na afloop nog een gezellige BBQ bij zich thuis heeft geregeld voor de aanwezige instructeurs en HG's. De enige blunder die dag was dan die van mij, omdat ik uit gewoonte slechts twee dagdelen in plaats van drie heb afgetekend, maar dit is in de meeste gevallen inmiddels al gecorrigeerd/goedgeschreven. 

 

2013 Vergatering Lucas Community

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

2013 Alphen Sifu Bilal 3rd HG

Juli / Augustus 2013

Zomeraanbiedingen van de NWTO academie

In de zomermaand juli hebben we een aantal speciale acties, zoals GRATIS lessen (van 10-07-2013 t/m 14-08-2013) voor kinderen tussen de 7 en 13 jaar op woensdagnamiddag o.l.v. Sihing Tuan Anh Nguyen. Maar ook voor de ouderen hebben we een speciale aanbieding in petto: Tijdens de zomermaand juli een hele maand op maandagavond of vrijdagavond o.l.v. Sifu Bilal voor slechts 10,- Euro en 20,- voor beide dagen! Deze zomeracties zijn dan ook geheel vrijblijvend, dus zonder enige contractuele verplichting. Na afloop kan men dan beslissen om door te gaan of niet.

Een ander punt van onze aandacht vormt dan een bijzonder proeftraject die we voor gehandicapte kinderen hebben gepland. Zeer zeker een voornemen met veel verantwoordelijkheid. En ook een speciaal WingTsun wijkproject in verband met 'weerbaarheid voor ouderen' staat er op stapel. Buiten al deze verschillende lesactiviteiten is de NWTO samen met de Lucas Community via de deskundige voorzitter Mostafa El Filali ook nog eens bezig om een sociaal 'zorgportaal' voor de buurt op te richten, waarbij dan uiteraard onze beproefde SCD modules van pas kunnen komen.

Door al deze bezigheden was het ons helaas nog niet mogelijk om er intussen nog een keer naar Martinique te reizen. Maar we hebben regelmatig contact met onze locale vertegenwoordiger Yvon Limmois en hij heeft het heft vrij goed in handen. Dus een visite van Lady-Sifu's droom- en licentie-gebied moet nog eventjes wachten tot eind van het jaar. Dan hoogstwaarschijnlijk weer in november, want eerst staat uiteraard nog in oktober de Bachelor studieweek van het derde semester aan de Universiteit in Derby-Buxton op de agenda. Kortom, ook in 2013 zijn er plannen zat.

 

2013 Amsterdam zomeraanbieding

De uitgebreide opties van WingTsun Amsterdam

 

Voor de Kids-WingTsun lessen zijn we met een herindeling bezig, vanwege de verschillende fasen en behoeftes lijkt het ons verstandig om er voortaan met twee aparte leeftijdsgroepen te gaan werken. Leeftijdsgroep A: 6 t/m 9 jaar en leeftijdsgroep B: 10 t/m 13 jaar. In sommige gevallen zou een kind van 9 jaar al bij groep B beter kunnen passen en in andere eentje van 10 jaar bij groep A, dit is dan aan de beslissing van de instructeur. De prijzen van KWT-A of KWT-B zijn voorlopig dezelfde: Een keer per week 20,- Euro per maand en twee keer per week 30,- Euro per maand.

 

We waren van plan om er vanaf September ook onze eigen Master Klassen opnieuw in te delen in speciaal geprijdse SG Master Klassen en HG Master Klassen voor het oude tarief. Helaas heeft de proefperiode niet meer maar alleen minder progressie gebracht. Om de bestaande klassen niet in gevaar te brengen dienen we deze goed bedoelde poging jammer tenminste voorlopig weer terug te draaien. Misschien dat we in 2014 nog een keer een degelijke poging kunnen wagen maar op het moment heeft de boekhouder van een degelijke actie afgeraden. En kwaliteit heeft gewoon zijn prijs.

 

De vrouwengroep zal nog wel een tijd voor 45,- per maand beschikbaar zijn omdat het hierbij om een nieuw traject gaat. Deze aanpassingen waren een poging om met de crisis en met de groepen van lagere inkomsten uit de buurt rekening te houden maar we dienen ook wel rekening mee te houden om het gehele project door een te laagdrempelig beoogde aanpak niet opeens onbetaalbaar te maken. Want we dienen toch ook aan onze eigen kosten te kunnen voldoen, zoals de Kwoon-huur, de EWTO licentie, de bijscholingen en niet te vergeten onze eigen huur en levensonderhoud etc. pp..

 
 
 
Poster Sport en Vrijetijdsmarkt 2013

September / Oktober 2013

 

Verschillende PR activiteiten van de NWTO

 

Na de Sport & Vrijetijdsmarkt op het Osdorpplein in Amsterdam hebben we dan ook nog deelgenomen aan de Stadsexpositie Mooi Wildeman Amsterdam en aan de Veiligheidsweek van Amsterdam Nieuw-West. De bedoeling is onder andere om er in de toekomst ook speciale geweldpreventie-, weerbaarheid- en zelfverdedigingstrainingen voor oudere te verzorgen. Op die manier zouden we uiteindelijk voor alle drie leeftijdsgroepen (kinderen, volwassenen en ouderen) doelgerichte groepen kunnen aanbieden. Uiteraard is er ook nog een specifieke vrouwengroep voor woensdagavond gepland.

 

De samenwerkingsverbanden met de Lucas Community zullen eveneens worden versterkt. De NWTO academie zal dan bijvoorbeeld ook haar lesruimtes voor de leden van onze buurtnetwerk voor diverse activiteiten overdag ter beschikking kunnen stellen. Want het zou wel jammer zijn als die locaties ongebruikt zou blijven terwijl andere netwerkprojecten wegens ruimtegebrek niet door kunnen gaan. Naast deze overweging zou het delen natuurlijk ook een bepaald invloed hebben op onze maandelijkse huurkosten, dus is het wel een soort 'win-win situatie'.

 

Helaas zijn de workshop en standaard klassen overdag op het moment niet meer levensvatbaar. Ze konden alleen zo lang worden oprecht gehouden door de inspanningen van Sifu Bilal Davran en Sihing Tuan Anh Nguyen. Zo hebben we dan de klassen overdag voorlopig moeten stoppen, met uitzondering van de Kids-WingTsun klassen op woensdagmiddag, die blijven nog geopend. Hier is dan op zich wel genoeg animo aanwezig zodat we hier nog even mee door willen gaan, ook al is het nog niet (financieel) rendabel. De kinderen uit onze buurt verdienen wel deze extra poging.

 

 

Semester drie bij de University of Derby Buxton

De derde semester van mijn Bachelor studie begon met de verplichte aanwezigheidsweek op de Universiteit van Derby Buxton. Naast Professor Charles Spring en docent Martyn Rice werd er dit keer ook een lesblok gegeven van docent Marc Cheetham met betrekking tot onderzoek en statistiek. En ook mijn Si-Fu, Professor Keith R. Kernspecht, was weer mee van partij en verzorgde twee praktische sessies met zwaarpunt interne stijlen, zoals een aantal Hsing-I trainingsmethoden. Andere temen waren de invloed van psychologie, filosofie en religie op de M.A. leerstructuren, de nieuwe FQ meting en wetenschappelijk onderzoek.

Naast de studie in Buxton zelf stond ook een bezoek aan de hoofduniversiteit Derby op de agenda als ook een visite bij 'The house of Chatsworth', de residentie van 'The Duke and Dutchess of Devonshire'. Het weer was dan wel een beetje 'typisch Engels' met regelmatig wat regen, maar de temperatuur was mild. Door het feit dat we toch meestal binnen inter-actief waren, was dit detail echter geheel onbelangrijk en kon de pret geenszins bederven. Ook de praktische sessies waren opnieuw zeer interessant en veelzijdig met (natuurlijk) WT, Hsing-I, Karate, Krav Maga, Judo en Keysi als onderwerpen.

Afgerond werd de fantastische week dan met een fijn diner met alle aanwezigen van de derde semester – en voor de 'hardliners' volgde nog een pub visite (de bijnaam 'pub crawl' zegt al voldoende...) samen met Professor Chaz Spring en Martyn Rice. Geen keel of oog bleef droog bij deze hilarische avond/nacht, die ik heel zeker niet snel zal vergeten. De intense week vloog voorbij maar de herinneringen blijven en 'werken' nog na. In maart 2014 start het vierde semester dan weer op de EWTO trainersacademie in Heidelberg, maar tot dan is nog heel wat studiewerk aan de winkel... 

  

2013 Amsterdam SV 15 kopie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2013 BA study 3rd semesters at Derby

November / December 2013

GM Prof. Dr. Kernspecht op visite in Amsterdam

De maand november had dan een heel bijzonder verrassing voor de NWTO-academie in petto! Het was inmiddels al 20 jaar geleden dat mijn Si-Fu op visite in Amsterdam was. De timing bleek ideaal want het was niet alleen mogelijk om afgelopen oktober in Buxton wat details te bespreken, voor een mogelijke vervolg-visite, maar er werd ook direct de kans gegrepen om meteen een datum vast te prikken. De vroegst mogelijke termijn bleek dan door gelukkige omstandigheden zelfs al binnen de opvolgende maand november te zijn! Uiteraard een buitenkans om niet te missen!

Omdat gm Kernspecht nu al in Amsterdam was, liet hij zich het ook niet nemen om ook een bezoekje aan de NWTO academie te doen. Sterker nog, hij was er zelfs op twee avonden aanwezig om het niveau van een aantal geselecteerde NWTO leerlingen te beogen en wat op te krikken met betrekking tot zijn nieuwe RevoluTsunaire benaderingen van het WingTsun systeem. Behalve Lady-Sifu, onze WT fotograaf en mij waren er 10 gelukkige die deze twee unieke avonden mochten meebeleven. Als reisbegeleiding van Si-Gung Kernspecht was trouwens nog de uiterst sympatieke Nahi mee van partij.

Buiten deze uitzonderlijke academie-ontmoetingen stonden die dagen ook nog een aantal sightseeing onderwerpen op het plan, zoals een verkenning van de binnenstad per voet, een grachtenrondvaart, Madame Toussauds, etc. Het was een waar genoegen om die tijd met gm Kernspecht in 'ons Amsterdam' door te mogen brengen en een onvergetelijk gebeuren. Het is wel de bedoeling dat een degelijke visite niet weer 20 jaar hoeft te duren. Nou, als het aan ons lag zou het zelfs geen jaartje moeten duren. Maar voor nu zijn we eerst een keer heel gelukkig met wat we hadden mogen hebben.

 

Een ongelooflijk impactrijk jaar nadert zijn einde

De bezoek van mij Si-Fu was dan als het ware de klap op de vuurpijl van een haast oogverblindend jaar! Geen jaar van tevoren was dermate intensief en veelzijdig voor Lady-Sifu en mij alsook voor de NWTO. Het zal simpelweg te veel zijn om het hier nu allemaal op te willen noemen. Alleen al de 20(!) fb fotoalben van 2013 (links in de leden sectie) en het feit dat de HIStory5 album uitsluitend over 2013 gaat zegt al meer dan voldoende. Het was dan beslist geen al te makkelijk jaar voor ons om te doorstaan maar wel eentje met heel veel afwisselingen en een aantal nieuwe opties voor de toekomst.

Alleen ons 'petekind' Martinique moesten we helaas dit jaar toch wat laten 'verwaarlozen', want er was gewoon geen tijd om hier ook nog wat aan te kunnen sleutelen. Dit gemis staat echter voor 2014 mee bovenaan aan de agenda. Met betrekking tot de academie zelf gaat het inmiddels ook de betere kant op. Na een wat moeizame start (met wat actieve tegenwerk van een 'bepaald persoon' uit Osdorp) zijn wij zo langzaam wel in de buurt gevestigd en groeit onze naamsbekendheid ook in deze omgeving. Misschien dat er in 2014 dan toch weer wat extra klassen kunnen worden opgericht.

De drie studie Assessments voor de derde BA semester zijn nu ook al klaar en ik denk dat het mijn tot nu toe beste Assignments zijn. Mijn dank dit betreffende gaat aan mijn To-Dai Dr. Andre Schiele, die mij in de werkwijze van 'echt wetenschappelijk onderzoek voeren en protocolleren' heeft geïntroduceerd. Zijn feedback heeft mijn manier van academisch werken op een hoger niveau kunnen brengen, hier zal dan ook mijn toekomstig studiewerk sterk van profiteren. Bovendien staat er voor de toekomst nog het een en ander coöperatie-project op stapel, waarvan later meer...

 

 

2013 Amsterdam GMI X

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2013 Amsterdam snakey

 

Januari / Februari 2014

De eerste NWTO App is nu gratis verkrijgbaar

Inmiddels is de eerste maand van het nieuwe jaar al weer bijna gepasseerd en we hopen dat jullie goed doorheen zijn gekomen. Stond 2013 vooral in het teken van 'flexibele aanpassingen' mag 2014 dan ook gerust als hoofdthema 'stabiliteit' hebben. Inmiddels zijn de WT academie lessen weer begonnen en ik heb er echt zin in! :-) De maand januari had dan alweer heel wat te bieden, zoals uiteraard de cijfers betreffende mijn 3e semester werkstukken en de planningen voor het EWTO Hockenheim 2014 event. We 'gaan' er weer met een groep naar toe, hierover volgt later meer. 

Hockenheim wordt zeker een highlight van 2014 om niet te willen missen. Normaliter gaan we met een groep van maximaal 8 leerlingen om het gezellig te houden en ook vanwege de organisatorische details. Omdat echter ook leerlingen van buiten A'dam mee willen hebben we het aantal voor dit keer verdubbeld. De volgende 16 personen hebben al een bevestigde plaats: Ricardo, René, Remco, Robert, Mark, Marchel, Matthias, Tuan, Dmitry, André, Udo, Dennis, Iddo, Dennis, Rudi en Karen. Dus de deelnemerslijst is vol, hartelijk gefeliciteerd aan de gelukkige 16 NWTO'ers!

Hier is dan trouwens nog een klein cadeautje voor het begin van het nieuwe jaar. Het is de eerste (zelfgemaakte) NWTO App en ik hoop dat die jullie bevalt. Het is mogelijk dat er later nog specifieke (gelimiteerde) WingTsun Apps volgen, dan inclusief speciaal inhoud - maar om te beginnen heb ik eerst een keer een soort informatieve App met wat algemeen materiaal opgemaakt. Hier is dan alvast de link naar de download-pagina, want onze nieuwe gratis NWTO WingTsun App is nog niet via de App store verkrijgbaar maar dan wel via deze URL: http://nwto-present.mobapp.at

 

Heel wat plannen voor het jaar van het paard

De maand februari was dan ook de maand van de planningen. Naast het EWTO Hockenheim Event in juni heb ik nog een speciaal Martial Art gebeuren op de NWTO academie voor de maand mei in petto, de details staan al in de leden sectie vermeld. En ook onze volgende werkvisite op Martinique staat op stapel voor eind April. Bovendien ben ik begonnen aan een speciale zes-maanden management-coaching traject om het een en ander aan specifieke zakenkennis op te polijsten. Via de Lucas Community is dan ook nog het een en ander gepland – dat alles naast mijn intense BA studie werkzaamheden.

Een ander belangrijk punt betreft een herindeling van de lesblokken van twee keer 90 minuten naar drie keer 60 minuten, waarbij de prijzen uiteraard zijn aangepast. Door deze structurele verandering hoop ik vooral wat meer flexibiliteit en extra trainingsopties te kunnen bieden. Zo zijn er voortaan in plaats van vier Master klassen zes per week beschikbaar voor de eigen tijdplanning. Bovendien is de basisprijs (1 x p/week) bij de Master Klassen daardoor met Euro 10,- per maand verlaagt en zelfs de Standaard Klassen met Euro 5,-. Ook hierover staat in de leden sectie nog meer uitleg.

De verwachtingen voor de rest van 2014 zijn prima, alleen wat rust zit er, zoals het uitziet, niet echt in... Maar dat is slechts 'klagen op hoogste niveau' zal ik maar zeggen. Als nu onze kwoon dan dit jaar nog een beetje meer toeloop krijgt ben ik helemaal happy. De maand maart staat dan vooral in het teken van mijn vierde semester en de eisen van kwantiteit en kwaliteit van de assessments zijn aanzienlijk gestegen, hetgeen ook een beetje logisch is, nadat de finale studie project nu al langzaam dichterbij komt. Welnu, zonder de veelzijdige support van SiMo zou ik dat alles nooit kunnen handhaven!

 

 

Happy New Year-of-the-Horse

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

2014 Amsterdam Politics at Notweg 32

Maart / April 2014

BA studie semester nummer 4 in Heidelberg

Ook de vierde semester studieweek is er inmiddels al weer voorbijgevlogen. Om te beginnen kan ik stellen dat alle verwachtingen opnieuw bij ver werden overtroeft! Uiteraard vond de studieweek ook dit keer onder de persoonlijke leiding van Professor Spring plaats. De begeleidende docent was deze keer de uiterts sympathieke Taekwon Do en Pilates specialist Charlotte 'Charlie' Phillips. Als klap op de vuurpijl was als eregast nog de legendarische Jon Bluming uitgenodigd, vandaar dat zelfs professoren uit Plovdiv aanwezig waren om hun respect aan de Nederlandse grootmeester te betonen.

Naast de theoretische studieonderwerpen zoals wetenschappelijk onderzoek, methodologie en PDP waren er ook weer praktische sessies als Shukokai Karate, Krav Maga en (therapeutisch) Pilates. Alhoewel ik bij de laatste discipline de minste verwachtingen had gekoesterd bleek dit uiteindelijk juist een van de highlights voor mij te zijn geweest... De connectie tussen de kernpunten van de Pilates 'Contrology' (Stabilisering & Mobilisering) en de WingTsun 'Unity of Body' (Stabiliteit & Flexibiliteit) waren voor mij frappant en buitengewoon inspirerend, hier ga ik zeker nog iets meer mee doen.

De absolute Highlight was echter de 2 sessies met Sensei Jon Bluming (Prof. Phys, ED Peking - Tokyo, President & Technical Director International Budo Kaikan Honbu, 10th DAN Karate, 10th DAN Hapkido, 9th DAN Judo, 4th DAN Bo Jitsu, 4th DAN Iai Do, 2nd DAN Kendo). In de 1e ging het om persoonlijke levenservaringen uit over 60 jaren M.A. - geen film had spannender kunnen zijn. Oyama, Mifune, Sato, Geesink, Kano, Odate, Opa Schutte en nog veel andere details kwamen aan boord, een droom voor elke Martial Artist! Net zo indrukwekkend was de praktijksessie van de 81-jarige met de 2e bijeenkomst.   

 

 

2014 Heidelberg BA study Therpeutic Pilates

Het terugkeerplan van de NWTO naar Martinique

Eigenlijk waren we van plan om in april de volgende visite aan Martinique te doen. Omdat de agenda voor de eerste helft van 2014 echter al weer behoorlijk vol zit, vooral in verband met het BA studiewerk, hebben we besloten dat het verstandiger is om in oktober 2014 te gaan. Dit zou ook de een of ander in gelegenheid kunnen stellen om eventueel met ons mee te komen naar de Caribische eilanden om ons op zoek naar Jack Sparrows te helpen. De verdere details, zoals de exacte datum en de mogelijke kosten van deze geplande 'droomreis', zullen dan uiteraard in de leden sectie komen te staan.

Ook staat er dit jaar misschien nog een andere speciale WT-gerelateerde rijs op stapel, naar een land waar we tot nu toe nog niet zijn geweest, ook hierover volgt later meer. Vanaf 7 april zullen trouwens de Standaard Klassen (onder de leiding van Sihing Tuan Anh Nguyen) weer worden hervat. We beginnen dan eerst een keer met het opstarten van de maandaglessen en zullen de vrijdag bijdoen zo gauw er voldoende animo voor mocht bestaan. Bij deze verwijs ik ook nog een keer op het aangepaste lesrooster (60-minuten lesblok) en het daardoor verlaagde kostenplaatje van de Standaard- en de Master Klassen.

Naast al dit heb ik ook nog wat meer plannen voor 2014 in petto maar ik ga nu niet alles verklappen. Bovendien verwacht ik ook eerst nog wat meer feedback met betrekking tot de in mei geplande speciale Martial Art stages (zie leden sectie) voordat ik aan mogelijke andere NWTO projecten ga sleutelen. Er is wel zoiets als een 'brengplicht' maar daar zit ook een 'ophaalplicht' aan vast! Daarvoor zijn sociale netwerken als fb vrij geschikt. Ik accepteer echter dat sommige deze optie niet willen benutten, maar we hebben ja ook onze leden sectie voor feedback. Die weg is dan wat minder direct maar werkt uiteindelijk ook wel.

 

 

2012 Martinique We will return

Mei / Juni 2014

Een zware maand voor Lady-Sifu en mij is voorbij

Het was al duidelijk dat mei een bijzonder drukke maand zou kunnen worden met betrekking tot de assessments van de vierde semester. Daarom heb ik ook heel veel voorgewerkt om dan voldoende tijd over te hebben om in rust de werkstukken af te kunnen ronden. Dan gebeurde het overlijden van mijn beste vriend Andreas Choi. Omdat de familie in het buitenland woont had ik me bereid verklaard om alles wat noodzakelijk is te gaan regelen, zoals uitvaart, memoriam, woning leeghalen, contracten opzeggen, notariële aangelegenheden etc. Dit heeft dan ook zes volle weken in beslag genomen.

Gelukkig had ik al zo veel voor mijn studie gedaan, anders zou het vierde semester de mist in zijn gegaan. Maar dit was dan niet het geval, integendeel ik kon zelfs een 1st Class 'Excellent' behalen voor mijn studie project. Maar de hele situatie was dermate opeisend dat ik er bijna voor had gekozen om de deelname aan het Hockenheim event af te zeggen. Dit heb ik dan uiteindelijk niet gedaan, hoofdzakelijk omdat zich al zo vele ToDai zo zeer op hadden verheugt. En natuurlijk was het ook voor mij een gelegenheid weer intensief mijn SiFu te bleven en uit zijn onuitputtelijke rijke bron te kunnen putten.

Andere geplande specials, zoals bijvoorbeeld de Martial Art stage met Master Martyn Rice, konden door al de omstandigheden echter helaas niet doorgaan. Er was gewoon geen enkele vrije dag ter beschikking voor een adempauze, laat staan voor nog een extra special event naast Hockenheim. Desondanks blijft een stage van Master Martyn Rice een echte aanrader. Voor wie er aan een vakantie in Engeland denkt: Hij geeft ook diverse Martial Art stages met of zonder wapens op verschillende locaties in GB en doe je mijn groeten zit er zelfs een korting in. Ik hoop hem toch nog een keer als gast bij ons te hebben.

 

Het internationale EWTO Hockenheim event 2014

Hockenheim was het geplande EWTO highlight van 2014 en het geboden kon dan ook al onze gekoesterde verwachtingen bij ver overtroeven. We hadden wel helaas een drop-out maar waren dan toch vrij sterk vertegenwoordigd met 17 NWTO'ers. Lady-Sifu en ik waren al een dag eerder aanwezig in verband met de EWTO Leadership Congress overdags (zelfs inclusief een uitstekende trainingsstage onder leiding van mijn SiFu gm Prof. Dr. Keith R. Kernspecht en mijn SiHing gm Giuseppe Schembri) en de National Trainer Dinner s'avonds gehouden in een Micheline-Sterren restaurant.

Het thema van het hoofdevenement was 'Controle & Risico' en het werd in vijf kleurrubrieken onderverdeeld: GEEL (WT GMKK, 9x), ROOD (WT MGMG, 9x), BLAUW (Escrima GMBN, 6x), GROEN (WT ChiKung, 6 x) en WIT (WT MGHG, 6x). In principe zou Lady-sifu en ik dus 3 sessies hebben met onze SiFu, omdat we echter als hoge MG vrije toegang tot alle groepen hadden waren we in de fantastische gelegenheid om daadwerkelijk alle 9 sessies mee te doen, inclusief de Leadership sessie zelfs 10! Daardoor moesten dan helaas de andere parallelle sessies voor sneuvelen, maar dit was het wel waard!

Naast het event zelf was er dan ook nog een party, met een showprogramma, diverse Escrima-, WingTsun- en dance-acrobatiek demonstraties en met een uitstekend rijk gevuld Buffet. Aansluitend was dan nog de gelegenheid voor de aanwezige om zelfs de dansbodem te betreden, en niemand minder dan gm Giuseppe Schembri, maakte het begin, want hij voelt zich ook nog eens als danser volledig thuis! Kortom, opnieuw een event dat op verschillende manieren voor ons allen zeker onvergetelijk zal blijven. Maar het bracht ook wel wat extra stress om met zo een grote groep volgens plan op stap te zijn. 

 

 

 

2014 Amsterdam Funeral 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2014 Hockenheim MG spectators

Juli / Augustus 2014

Tijd voor een verandering na twee en half jaar

De zomermaand juli was dan voor ons geen echte rustperiode. Want er stond opnieuw een belangrijke verandering op stapel. Wegens verschillende omstandigheden hebben we besloten om afstand te nemen van de Lucas Community en ook van de locatie op Notweg 32. De ontwikkelingen binnen deze buurtcoöperatie dit jaar waren voor ons eerder degressief te noemen dan progressief. Ernaast kwam dan nog een huurverhoging die ons, als enige huurbetaler in het pand, bijzonder hard heeft getroffen. Alhoewel de locatie op zich goed is, staat dit alles niet meer in verhouding met de huurprijs.

Toen dan nog de mededeling doorkwam dat het pand nu opeens toch op de slooplijst van de gemeente is beland en een huurverlenging naar 2015 daarom misschien niet meer tot de mogelijkheden behoord, werd het hoogste tijd om actie te ondernemen. De eerste gedachte was om er gewoon een locatie per uur te gaan huren voor onze eigen Master klassen. Wel de goedkoopste oplossing maar ook eentje met de minste individuele sfeer en weinig flexibele mogelijkheden. Ook zouden we het dan zonder bepaalde uitrusting en inventaris moeten doen, zoals wooden dummy, foto's en spiegels.

Dan heeft zich de mogelijkheid aangeboden om met voormalige leden en medeoprichters van de Lucas Community een nieuw buurtnetwerk te gaan vormen, wel zonder herhaling van de op de Notweg al meegemaakte fouten. De beschikbare locatie valt dan ook geheel in onze smaak. Het is maar een paar honderd meter van de Notweg gelegen, dus eveneens weer gratis parkeren. Bovendien is alles op de begane grond en zijn dus geen trappen, hetgeen voor gehandicapten en ouderen ideaal is. In het begin zullen we met twee vaste kleinere lesruimtes opstarten, uitbreiden is daar altijd mogelijk.

 

 

2013 Amsterdam GMI Highlight

De nieuwe locatie van de NWTO in Amsterdam

Omdat de onderhandelingen betreffende de nieuwe locatie vrij goed zijn verlopen is het ons mogelijk al de zomermaand augustus te benutten om de transfer van de NWTO academie door te voeren. Voor de een of ander die even een maand of twee weg is geweest zal de verandering van locatie een behoorlijke verrassing kunnen zijn. Maar ik denk dat het dan wel een leuke verrassing is, want wij vinden de nieuwe locatie wel prima, zelfs beter dan de Notweg. Wel hebben we in het begin gekozen om wat minder ruimte te gaan huren om het betaalbaar te houden, echter met optie tot uitbreiding.

Om te beginnen blijven de Lestijden op dinsdag en donderdag ongewijzigd, met uitzondering dat vanaf september de nieuwe MIG regeling voor de donderdag ingaat. De dinsdagavond blijft dus voor alle leerlingen toegankelijk, terwijl de donderdagavond dan alleen voor de 12 ingeschreven personen gereserveerd is. Met de tijd wensen we dan ook weer Standaard Klassen op maandag, woensdag en vrijdag aan te bieden onder de leiding van een door ons opgeleide HG instructeur. Ook de Kids WT lessen zullen nog een keer een vervolg krijgen, wellicht dat de Reimerswaalstraat beter bij ons past.

Na de opgedaan ervaring met de Lucas Community waren we eigenlijk niet meer happig op een dergelijke samenwerkingsverbond. Maar omdat juist mensen van het (wel leuke) begin van de L.C. met het voorstel kwamen en ook een geschikt pand voor ons konden aanbieden vonden we het uiteindelijk toch nog een keer een poging waard. Nog steeds geloof ikzelf wel in de waarde van een dergelijk buurtinitiatief en we zijn er zeker van dat de NWTO een aantoonbare meerwaarde kan leveren voor de hele buurt. Bovendien blijft de NWTO (zoals ook met de Lucas Community) een onafhankelijk onderdeel.

 

 

2014 Amsterdam A New Start

September /Oktober 2014

NWTO Delft en Academie Amsterdam

WT instructeur Sihing Robert van der Maarl (NWTO Alphen aan den Rijn) heeft inmiddels al wat talenten voort kunnen brengen zoals bijvoorbeeld Sihing Dennis van Tol, die deze maand een NWTO groep in Delft heeft geopend. Dennis heeft ook gedeeltelijk in de WT academie in Amsterdam geleerd en is een sympathiek en ook deskundig WT'er die zijn passie wenst te verspreiden. We wensen de hoog gemotiveerde versgebakken instructeur van Delft veel succes met zijn komende lesactiviteiten. Uiteraard zullen we de nieuwe NWTO groep Delft volledig ondersteunen, met raad en daad, indien gewenst uiteraaard.

De nieuwe academie in Amsterdam bevalt erg goed, zeker nu waar ook de foto's, spiegels en dummies zijn geïnstalleerd. Op 25 oktober is dan de eerste Open Dag op de nieuwe locatie van de Reimerswaalstraat 5 (13:00-17:00). Naast andere activiteiten van het nieuwe buurtnetwerk zullen die dag ook vier WT stages worden gehouden. 13:30 WT voor senioren, 14:30 WT voor kinderen, 15:30 WT voor vrouwen en 16:30 WT voor alle. Parallel kunnen ook nog bij behoefte wat andere interacties plaatsvinden tussen de aanwezige WingTsun'ers. Iedereen is van harte welkom op deze speciale gratis bijeenkomst.

In oktober gaan dan ook de Master Intensive Groepen (MIG) op donderdagavond van start. Hier kunnen dan echter alleen maximaal 12 ingeschreven leerlingen deelnemen. De dinsdag blijft dan toegankelijk voor alle, zonder beperking van deelnemers. Wel overwegen we op het moment om de dinsdagavond Master klas eventueel op een andere dag plaats te laten vinden. Twee mogelijke termijnen zouden woensdags 19:00-21:00 kunnen zijn of misschien zelfs op zaterdag 11:00-13:00. Dit gaan we nog binnen kort met de leerlingen overleggen, misschien houden we het ook op dinsdags, danwel 18:30-20:30.

 

 

2014 Amsterdam RWS Good location

Open Dag en de studie finale in aankomst

Onze eerste Open Dag hebben we inmiddels ook weer achter de rug. In 2015 zijn we van plan om het lesrooster weer uit te breiden. De lessen op dinsdagavond kunnen trouwens gewoon blijven bestaan en hoeven dus niet meer worden te verplaatst. Maar ze vinden dan wel, zoals al eerder voorgesteld, een half uur eerder plaats, net zoals nu ook de donderdag MIG (18:30 – 19:30 en 19:30 – 20:30). De Kids WingTsun klassen zullen vanaf eind januari 2015 ook weer worden opgestart. En we zijn van plan om WT groepen op te starten met een bijzonder laag budget (v.a. 25,- per maand) dit ligt echter aan het animo.

Ik ben inmiddels al met een aantal studiewerkzaamheden begonnen omdat er weinig tijd te verliezen valt met betrekking tot de opnieuw zeer korte ‘dead lines’ begin januari. Gelukkig hebben we dit keer al voor de studieweek de te onderzoeken onderwerpen gekregen. In totaal zijn het er nog vijf assessments tot de studie finale. Een ‘M.A. Critique’ video presentatie met de bijhorende research paper en een gedetailleerd  ‘Combat Logic analysis’ werkstuk dient in begin januari klaar te zijn. Een M.A. Blog, een tweede ‘Combat Logic analysis‘ (tegen mes) en uiteraard de ‘Independent‘ project dienen eind april ingeleverd te worden.

Dus er is nog heel wat werk aan de winkel tot de studiefinale is behaald, maar het einde is nu toch wel al aardig in zicht. En dat geeft een extra motivatie-boost om nog een keer alle krachten te mobiliseren. Kortom, ik kijk er ondanks het enorme werkpensum toch wel vrij positief op het verder verloop van mijn academisch avontuur. Mijn bijzondere dank voor de support in verband met mijn assignments gaat naar mijn To-Dai Prof. Dr. Sc. Andre Schiele voor zijn waardevolle inspiraties tijdens onze ‘Independent’ brainstromsessies, het proeflezen en de grammaticale correcties van een aantal van mijn research papers.

 

 

2014 Amsterdam Open Dag BB  

November / December 2014

De vijfde BA semester studie week

Het highlight in november was dan uiteraard de inmiddels al vijfde Bachelor studieweek, gehouden in de EWTO trainer academie in Heidelberg. Naast de ‘standaard studie onderwerpen’ was er ook weer een Martial Arts gerelateerd gast docent uitgenodigd. Dit keer was het de uiterst sympathieke en bescheiden judoka en sumotori Arthur Schnabel die even uit de schatkist van zijn levenservaring interessante anekdoten en details wist te vertellen. Maar ook de praktijk kwam niet te kort. Naast onder andere een Karate en een Krav Maga vervolgstage waren er nog uitstekende sessies met gm Prof. Kernspecht.

Een van de hoofdonderwerpen van mijn Si-Fu was de Ch’an boeddhisme en de praktische implementatie binnen de interne stijl van WingTsun. De praktijksessies stonden dan ook in het teken van ‘bewust bewegen’ in het kader van vorm, Chi-Sao en Lat-Sao. Dominique Brizin refereerde uitgebreid over het nog relatief jonge wetenschappelijke onderwerp ‘Combatology’ en de implicaties ervan voor de algehele Martial Arts. Alhoewel de oorsprong van de ‘Combatology’ in de WingTsun benadering ligt, was het van begin af aan de bedoeling van mijn Si-Fu om een wetenschapstak te ontwikkelen die alle Martial Arts omvat.

Nu waar het einde van de BA studie langzaam in zicht komt, stelt zich natuurlijk de vraag ‘Hoe dan verder?’ Eigenlijk was ik van plan om pas na afloop van deze intense ervaring daarover te gaan beslissen. Maar het is me nu al duidelijk dat ik in 2016 hoogstwaarschijnlijk ook de MA vervolgstudie in Plovdiv ga volgen. Ten eerste heb ik in deze studie al onwijs veel mogen leren en ik zal er in een gat vallen als dit opeens zou wegvallen. Ten tweede is de MA vervolgstudie puur WT gericht en de benodigde academische vaardigheden heb ik inmiddels ja al opgebouwd. Ten derde heb ik er gewoon nog steeds zin in het studeren.

 

2014 Heidelberg BA study special guest

 

Ontwikkelingen binnen het buurtnetwerk

Er zijn dan toch (zoals al door ons gevreesd was) wat veranderingen nodig geweest in de geplande nieuwe Buurtnetwerk ‘De wilde Reiger’ (voormalig ‘De Deo)’. Lady-Sifu en ik zouden eigenlijk wel een plaats in het bestuur krijgen maar door de recente ontwikkelingen bleek dit dan toch niet meer nodig te zijn. Uiteindelijk zijn we er dan toch wel blij mee want we hebben tenslotte al genoeg functies om in te vullen. Helaas is het de oude leiding niet gelukt om er binnen de gestelde termijn een echt levensvatbaar buurtproject op te zetten. Dit heeft dan uiteindelijk in een verandering van het hele bestuur gevoerd.

Gelukkig mag de NWTO als vaste huurder er wel blijven. En doordat nu een groter overkoepelend verbond met de nodige ervaring de leiding van het gebouw over heeft genomen betekend dat voor ons alleen maar meer zekerheid. Want voordien was ons verblijf in het pand wel afhankelijk van het wel of niet slagen van de vorige projectleiders, die er geen ervaring met het opzetten en handhaven van dit soort buurtprojecten hadden. Dus voor ons zijn deze recente ontwikkelingen alleen maar positief en stellen ons in staat nu ook weer op wat langer termijn te kunnen plannen, bijvoorbeeld via extra klassen.

2014 was alles behalve een makkelijk jaar voor ons. Een van de zwaarste momenten was dan het overlijden van mijn beste vriend Andreas, die ik noch steeds ontzettend mis. Het voelt zo vreemd dat ik met hem geen belevingen meer kan delen en ik mis ook zijn unieke trekken. Maar ik ben erg dankbaar dat ik met zijn zus Sabine een beste vriendin heb kunnen winnen. Alhoewel we ons ook sinds kinderdagen kennen heeft ons het weggaan van Andreas pas echt bij elkaar gebracht. En we hebben er dit jaar drie WT mascotten bijgekregen, de Chihuahuas Candy, Sugar en Honey. Ik ben benieuwd op 2015.

  

2014 Amsterdam Open dag demo

 

Kort up-date 2015

De laatste les in 2014 was op 28-12-2014 en de eerste les in 2015 is on 08-01-2015; alle details staan in de leden sectie. De beste wensen voor een voorspoedig jaarwisseling!

Vanaf 2015 ben ik trouwens van plan om voor de site-nieuws met PDF's te gaan werken. De tekstuele opmaak via joomla is gewoon te veel tijd opeisend en zenuwen-slopend. Zeer zeker bij de onderhoud van drie talen... Ook zullen dan de reguliere nieuws per kwartaal worden upgedated. De nog steeds wat krappe tijd maakt deze aanpassingen nodig.

Voor de rest hebben we ook voor het nieuwe jaar weer het een en ander highlight gepland. En paar van deze details staan trouwens inmiddels al in de NWTO leden-sectie. 

 

 

 

Happy-New-Year-2015 edit
Met vriendelijke groeten,
 
Sifu F. & P. Schäfer
EWTO Nationaal trainers NL