Biografie LGM Yip Man
 
 
ymYip Man werd geboren in 1893. Hij was het ‘opperhoofd’ van de WingTsun-stijl en niet alleen bij zijn eigen volgelingen, maar in de hele Kung-Fu-wereld, dus ook buiten de eigen vechtstijl, een bijzonder gerespecteerd grootmeester.
  
Yip Man voelde vrij weinig voor de ijdelheden van deze wereld. Roem en rijkdom hadden voor hem geen enkele betekenis. Ook ontbrak bij hem volledig het brute en vaak mensminachtende optreden, dat niet slechts enkele Kung-Fu-mensen bezigen. Wie het voorrecht had om Yip Man te leren kennen, voelde zich in zijn gezelschap meteen ontspannen en volledig thuisgekomen. 
 
Zijn directe hartelijkheid, oprechtheid en gastvrijheid toonden zich in al zijn handelingen. Zijn rustige manier van spreken in Fatshan-dialect weerspiegelden als het ware zijn zorgeloze en vriendelijke natuur. Men kon hem een echte Gentleman en geleerde noemen. 
 
Tot zijn bekendste leerlingen hoort naast Leung Ting ook een zekere Bruce Lee. In 2008 kwam een hoogwaardig geproduceerde bioscoopfilm uit in Azië als een vrijwel unique hommage aan onze op 2 December 1972 overleden grootmeester, de titel: "Ip Man".