Nog wat NWTO detailtjes
                   

WingTsun Organisaties

De NWTO, de 'Nederlandse WingTsun Organisatie', (opgericht in Amsterdam op 01-06-1986) is de Nederlandse afdeling van de 'International WingTsun (Martial-Art) Association', kort de IWT(MA)A. Grootmeester Leung Ting is de leider van de IWTA, hij was de 'closed-door student' (privé-leerling) van de 1972 overleden Grootmeester Yip Man (Yip Man was trouwens ook de leraar van de legendarische martial artist Bruce Lee).

De leiding van de NWTO heeft Sifu Frank Schäfer (privé-leerling van 'Si-Jo' Leung Ting, 'Si-Gung' Keith R. Kernspecht, Grandmaster René Latosa en Grandmaster Bill Newman).

Sifu Schäfer vertegenwoordigd ook de EWTO, de "Escrima- & WT-Organisation" (leiding: Dai-Sifu Kernspecht & Grandmaster Newman) in Nederland; dit zal in de toekomst - vooral buiten Nederland en de Ned. Antillen - eventueel ook onder de naam 'EWTO.NL' kunnen gebeuren.

De overkoepelende WT-bond IWTMAA resp. IWTA is wereldwijd de grootste organisatie van een (Chinese) vechtkunst. Het Leung Ting-systeem is op het moment in 79 landen over de hele wereld vertegenwoordigd, en alleen al in Europa zijn er via de EWTO, de 'Europäische WingTsun Organisation' momenteel circa 2.000 WT-scholen met meer dan 150.000 vaste leden gevestigd. Indien men er nog de tijdelijke leden (zoals bijv. van het militair) bij optelt zijn het er, volgens de laatste tellingen, over de hele wereld zelfs veel meer dan 1.000.000 beoefenaars van de WingTsun Leung Ting Kung Fu, niet meegerekend de afgesplitste en niet meer geassocieerde richtingen...


WingTsun Trademark

De namen 'Leung Ting-systeem', 'WingTsun' en ook de officiële afkorting 'WT' zijn wettelijk beschermde namen (gedeponeerd Trademark). Andere schrijfvariaties, zoals bijv. Wing Chun (WC) of Ving Tsun (VT) etc. etc. kunnen via de namen geen kwaliteitsgarantie aantonen, want iedereen mag deze omschrijvingen ook zonder kwalificatie en vakkennis voor publicaties en onderwijs gebruiken. Dus alleen waar 'WT' opstaat, zit ook echt ggm Leung Ting's 'WingTsun' in!

Als extra onderscheiding m.b.t. de inmiddels talloze opgetreden schrijfvariaties (allemaal afkomstig van WT ex leerlingen) heeft de EWTO nieuwe naamlogo's geïntroduceerd, dus inclusief een logo aanhangsel die zowel de algehele herkenbaarheid als ook de juridische bescherming gaat verhogen. Om de 'cooperate indentity' naar de EWTO toe sterker aan te geven heeft de NWTO dus besloten om met de eigen SCD modules nu dezelfde weg te bewandelen, zoals al op onze site te zien valt.

De NWTO/EWTO.NL is de Nederlandse tak van bovengenoemde organisaties (IWTA & EWTO) en heeft als enige in Nederland en de Nederlandse Antillen het recht WT te onderwijzen en mensen tot erkende WT- leraar of -lerares op te leiden. De bij de NWTO verworven gradaties en opleidingen zijn wereldwijd erkend. Voor de NWTO mogen alleen speciaal hiervoor opgeleide, gekwalificeerde instructeurs onderwijs geven. Wie geïnteresseerd is om misschien zelf een wereldwijd erkende WT-beroepsopleiding in Nederland te volgen, kan zich voor een uiteraard vrijblijvend gesprek met Sifu Frank Schäfer in verbinding stellen.

Vele erkende experts van bijvoorbeeld security services, speciale internationale politie- en antiterreureenheden als het Hostage Rescue Team van de FBI, de US marines, SWAT, DEA, NOCS, RAID, GSG9, SEK, BGS, Koninklijke Marechaussee, AT, GIP, enz. enz. houden WT voor de waarschijnlijk meest realistische en meest effectieve vechtstijl. Wij beschikken over referenties van onafhankelijke instituten waarvan akte.
 
 
WT Slagzinnen
 
> Als men aan jou vertelt dat alle vechtstijlen gelijk zijn, bekijk dan maar eens WingTsun! <
WT - is een Chinees wetenschappelijk systeem dat met logica de ruwe kracht tactiel overtroefd!
WT - is door de beste Shaolin-vechtster circa 300 jaar geleden ontwikkeld om de Shaolin Kung Fu stijlen te kunnen overwinnen. Uit de Shaolin Kung Fu is bijv. Karate en Taekwon Do ontstaan.
WT - is vanuit de structuur dubbel zo snel als andere vechtstijlen.
WT - gaat de kracht van de tegenstander niet met eigen kracht tegemoet maar gebruikt de aanval van de agressor om hem te overwinnen.
WT - ontwikkelt door het oefenen van de Chi-Sao ("klevende armen") zo'n gevoel in de armen dat de gevorderde ook in het donker reflexmatig kan vechten. Voor blinden ook zeer geschikt - privé-lessen mogelijk.
WT - kan men in verhoudingsgewijs korte tijd leren omdat er slechts enkele basistechnieken bestaan die oneindig te combineren zijn.
WT- vereist geen speciale behendigheid of acrobatiek, ook geen grote lichaamskracht, WT is tenslotte door een vrouw ontwikkelt!
WT - is niet alleen buitengewoon effectief maar ook uitstekend voor de gezondheid. Er zijn speciale oefeningen voor de juiste lichaamshouding, beweging en ademhaling (soms beter bekend als 'Chi-Kung' of 'Qi-Gong').
WT - Ook het speciale spierverlengingstraining en de specifieke drukpuntmassage kunnen een belangrijk deel in een 'revalidatie-situatie' vormen; WingTsun sterkt bijvoorbeeld eveneens het autonome zenuwstelsel en voorkomt en vermindert onder andere reumatische problemen en artrose.
WT - kan daarom tot op hoge leeftijd beoefend worden, zelfs gehandicapten kunnen het in aangepaste vorm leren.
WT - kan men, wanneer men het eenmaal onder de knie heeft, in de eigen woning zelfstandig beoefenen, want de WT-vormen kunnen in de kleinste ruimtes uitgevoerd worden en de bekende Muk-Yan-Chong (houten WT-pop) kan grotendeels de trainingspartner vervangen.
WT - is WT is WT is WT is WT is WT is WT is WT is WT is...
 
 
WingTsun ChiKung
 
ChiKung - een 'alternatief gezondheidszorg'?
WingTsun ChiKung - De gezondheid zelf verdedigen:
WT-ChiKung is het WingTsun voor de gezondheid, dat betekend de 'uitgevijlde', gezonde bewegingen van het WingTsun worden hier niet voor de zelfverdediging, maar voor de verdediging van de eigen gezondheid benut. Naast de WingTsun-gevechtsvormen worden hier ook de specifieke Chi-Kung variaties van de WT-vormen onderwezen, inbegrepen de 'gezondheids-Siu Nim-Tao' (echter niet te vergissen met de 'Ancient SNT'!). De aanwezige vormen zijn vastgelegde (maar zeer veelvoudige) bewegingsvolgorden die tijdens het WT-ChiKung training voor een spiermatige evenwicht zorgen en de bekwaamheid van ontspanning trainen.

Chi-Kung helpt door beter te ademen en weer 'bij te tanken'.
Met de vorm wordt ook de natuurlijke ademhaling getraind; want de juiste ademhaling is de basis van ieder gezondheid en laat een staat van ontspanning überhaupt eerst toe.
Niet voor niets genieten wij in bijzonder ontspannen situaties het diepe "doorademen" in volle trekken, terwijl wij in de zo hectische tijden "kortademig" zijn, of ons door plotzelinge omstandigheden en gebeurtenissen soms zelfs letterlijk "de adem kan worden beroofd".

WingTsun-ChiKung'er zijn specialisten voor de "bewegingsapparatuur", het menselijke lichaam:
De vorm- en ademhalingstrainingen worden door middel van het WT-ChiKung met specifieke spierkrachtigings- en spierverlengingsoefeningen gecombineerd. Deze oefeningen dienen voor het lichaam als het ware als hulpverlening, opdat rug-, hoofd- en gewrichtspijn los kunnen komen en de volledige bewegingsmogelijkheid bestaan blijft - respectievelijk hersteld kan worden.
Ook het voedsel heeft een behoorlijke invloed op de gezondheid. Daarom wordt ook met dit thema bij het WT-ChiKung rekening gehouden. Terwijl zich het traditionele Chi-Kung (Qi-Gong) meer met ademhaling en ontspanning bezig houdt, gaat het bij WT-ChiKung meer om beweging en inspanning; zonder meer een sterke en werkzame combinatie.
 
 
Escrima kenmerken
 
De NWTO vertegenwoordigt trouwens ook het innovatieve EWTO- (vroeger PMAS/EMAS resp. Latosa) Escrima, dat is Filipijns wapengevecht met stok, mes, machete, balisong/vlindermes, tonfa/PR24, zwaard, staf etc. onder leiding van GrandMaster Newman. Op het moment vinden Escrima activiteiten in de Kwoon echter uitsluitend op werkcolleges in het weekeind plaats.
Escrima - is een Filipijns wetenschappelijke wapen-methode die met logica en strategie ruw geweld veilig tegemoet gaat.

Escrima - is een verzameling van technieken van de meest effectieve 'Escrima'-, 'Arnis'- en 'Kali'-stijlen. De oorsprong is circa 500 jaar geleden tijdens de Spaanse bezetting te vinden.
Hier moest dan met strategie de overmacht worden bestreden.

Escrima - Grootmeester René Latosa geeft sinds 1968 les, tussen 1978 en 1998 'destilleerde' hij in nauwe samenwerking met zijn meest bekende meesterleerling Grootmeester Bill Newman met groot succes uit 'zijn' PMAS/EMAS-Escrima-stijlen de revolutionaire EWTO-Escrima-stijl.

Escrima - kan men voor de zelfverdediging in relatief korte tijd leren omdat er vanwege zijn gemodificeerde structuur slechts enkele basisdrills bestaan die vrij te combineren zijn.
Escrima - vereist, zoals ook WT, geen speciale behendigheid, acrobatiek, of grote lichaamskracht, 'Escrimadore' benutten met de juiste 'know-how' compleet de voordelen die een wapen voor zo goed als iedereen kan bieden!

Escrima - is niet alleen effectief, natuurlijk en concreet maar ook volledig 'WT-compatibel' en grootmeester Bill Newman waakt over de kwaliteit van de geboden structuren!
 
 
SCD opmerkingen
 
De SCD modules zullen voortaan een integraal onderdeel vormen van de NWTO. Dit zal echter geen verder invloed hebben op de structuur van de WT klassen. In principe veranderd niet veel, alleen het synergie-effect zal wat stijgen en uiteraard de logistiek wat makkelijker worden. Een ander voordeel van deze integratie-aanpak is zonder meer dat bepaalde SCD/CoreMunication activiteiten in de toekomst ook in de Kwoon kunnen plaatsvinden.
  

Bijkomende kosten m.b.t. de WingTsun opleidingen

Academie & NWTO 
 
Inschrijfgeld WT Academie NL 
•   €  40,-  (eenmalig) 
NWTO paspoort  
•   €  10,-  (eenmalig) 
NWTO lidmaatschap 

•   €  25,-  (per 12 maanden) 
 
WT werkcolleges  (bij 14 of minder deelnemers)
 
1 eenheid
•  €  50,-  (Sifu & Lady-Sifu Schäfer)
2 eenheden
•  €  90,-  (Sifu & Lady-Sifu Schäfer)
3 eenheden
 
•  €  130,-  (Sifu & Lady-Sifu Schäfer)
 
WT werkcolleges  (tussen 15 en 25 deelnemers)
 
1 eenheid 
•  €  40,-  (Sifu & Lady-Sifu Schäfer) 
2 eenheden 
•  €  70,-  (Sifu & Lady-Sifu Schäfer) 
3 eenheden 

•  €  100,-  (Sifu & Lady-Sifu Schäfer) 

WT werkcolleges  (bij 26 of meer deelnemers)  
1 eenheid •  €  30,-  (Sifu & Lady-Sifu Schäfer)
2 eenheden
•  €  50,-  (Sifu & Lady-Sifu Schäfer)
3 eenheden
 
•  €  70,-  (Sifu & Lady-Sifu Schäfer)
 
SG examens 
 
SG 1 t/m 4 
•   €  15,-  (per SG 4-6 eenheden nodig)
SG 5 t/m 8  
•   €  20,-  (per SG 4-6 eenheden nodig) 
SG 9 t/m 12 
 
•   €  25,-  (per SG 7-9 eenheden nodig)
 
WT basis artikelen    
WT t-shirt  •   €  21,95  
WT broek  •   €  43,95  
WT gradatieteken  •   €    3,95
En nog veel meer artikelen.

We beschikken over een groot sortiment aan uitrusting en begeleidend lesmateriaal; alle EWTO- en IWTA artikelen kunnen via de Nederlandse WingTsun Organisatie worden verkregen - en vele daarvan trouwens in Nederland uitsluitend via de NWTO.

           

(Prijswijzigingen voorbehouden)